Ekrem Koca: “Ben anneyim..."sözleri 4 aydır maaşını alamayan, bir kadın işçinin feryadıydı.

Eskişehir'den Ankara'ya yürümek isteyen işçilere polis müdahalesini eleştiren iyi Parti Başkan Yardımcısı Ekrem Koca, “Ülkemizin içinde bulunduğu şartlarda zor koşullarda görev yapan kolluk kuvvetlerimizin, büyük özveri ve çabasıyla kazanılmış haklı saygınlığının, barışçıl gösteri ve tepkileri ortaya koyan vatandaşlarımızla karşı karşıya getirilerek heder edilmemesi gerekmektedir.” dedi.

Ekrem Koca: “Ben anneyim..."sözleri 4 aydır maaşını alamayan, bir kadın işçinin feryadıydı.
25 Ekim 2019 Cuma 11:32

Polisin, işçilere sert müdahalesine yönelik eleştirilerde bulunan Koca şöyle konuştu: Entil Endüstri, Hapalki Döküm ve Tarkon Makine iş yerlerinde çalışan ve dört aydır maaşlarını alamayan, yaklaşık 500 işçinin, ekmekleri, işleri ve hakları için mücadele verirlerken dün gördükleri tavır ve karşılık kamuoyunu derinden üzmüştür. Bunca yıl çalışıp alınteriyle kanlarının son damlasına kadar hak ettikleri ücretlerini, AKP yönetiminin beceriksizliği ve TMSF’nin yanlış politikaları sonucu içi boşaltıldığı için alamayan, üstelik işlerini kaybeden işçilere bu denli sert bir tavır takınılmasını, biber gazı kullanılmasını ve gözaltıları anlayamıyoruz. Istanbul ve Bolu Büyükşehir Belediyelerinde bankamatik işçisi olarak seçimlerden once haksız olarak işe alındığı iddiasıyla işten çıkarılanların Ankara’ya yaptıkları yürüyüşe gösterilen taahmül ve hoşgörüyü,Eskişehir’de alınteriyle, en ağır şartlarda çalışan ve mağdur bırakılan işçilerin de hakettiğini düşünüyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu şartlarda zor koşullarda görev yapan kolluk kuvvetlerimizin, büyük özveri ve çabasıyla kazanılmış haklı saygınlığının, barışcıl gösteri ve tepkileri ortaya koyan vatandaşlarımızla karşıkarşıya getirilerek heder edilmemesi gerekmektedir. Saygı değer kolluk kuvvetlerimize bu olay örneğinde emirleri verenSayın yetkililerimizin daha hassas olmalarını beklemek hakkımızdır. Dün meydana gelen tatsız olayda"Ben anneyim..."sözleri 4 aydır maaşını alamayan, bir kadın işçinin feryadıydı. Vicdanımızda en çok yer bulan ve yüreğimizi inciten bu haklı  çığlık hiç unutulmayacaktır..Tekrarının yaşanmamasını umut ediyoruz. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.