DÜNYA’YA YARDIM YAPARKEN BELEDİYELERDEN KESİNTİ YAPMAK!

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü,belediyelerin Mayıs 2020 yasal devlet paylarının yüzde 50-53 arasında, kesinti ile ödendiğini belirterek “Salgın sürecinde vatandaşınyardımına koşan ve yükü daha da artan belediyelerimize bu zulmü yapmaktan vazgeçin” dedi.

DÜNYA’YA YARDIM YAPARKEN BELEDİYELERDEN KESİNTİ YAPMAK!
13 Mayıs 2020 Çarşamba 17:09

RANT BARONLARINA PARA VAR BELEDİYELERE YOK

Dr. Jale Nur Süllü, “Ülke yangın yeriyken Maliye Bakanı, televizyonlara çıkarak büyüme rakamları ile müjdeler verip, 54 ülkeye yardım destek paketleri gönderildiği ile övünülüp, köprü, otoyol, havaalanı garantileri rant baronlarına tıkır tıkır ödenirkensöz konusu belediyeler olduğunda paylarında kesintiye gidilmektedir.” diyerek tepki gösterdi.  “Covid-19 küresel salgınında belediyelerin vatandaşa yaptığı yardımların arttığı, merkezi yönetimin ulaştıramadığı maskelerin, kırsal mahallere kadar belediyeler tarafından dağıtıldığı ve kamu kurum ve kuruluşlarının dezenfektasyon işlemlerinin bile belediyelerimiz tarafından yapıldığı göz önünde bulundurulduğunda, belediye giderlerindeki artış açıkça görülmektedir” diyen Süllü, merkezi yönetimin, ek ödenek göndermesi gerekirken yapılan kesintinin anlaşılamaz olduğunu söyledi.

Yapılan kesintiyi Alpu Belediyesi hesaplarından verdiği örnekle anlatan CHP Eskişehir Milletvekili Süllü, “31 Mart yerel seçimleri sonrası AKP döneminden kalan 49 milyon 300 bin TL borca rağmen geçen yaklaşık bir yıllık sürede Belediye Başkanımız Sayın Gürbüz Güller ve ekibi özveri ve başarıyla hizmet ederek Alpu’da sosyal belediyeciliğin farkını ortaya koydu.Başkanımızla yaptığımız görüşmeden bugün yatan belediye payını yüzde 51.7 kesintiyle aldığını öğrendik ve Alpu Belediyesi 368.236,73 Tl eksi bütçe ile vatandaşa bu zor süreçte,nasıl hizmet verecek?”  dedi.

“Dünyanın birçok ülkesi vatandaşına sosyal ve mali anlamda destek olurken, ek ödenekler yaratırken biz bize yeteriz diyen anlayış, biz bize yetemeyelim diye vatandaşın tüm hizmetlerini aldığı belediyelerin bütçelerini kesiyor.” diyen Dr. Jale Nur Süllü “Konuyu verdiğimiz soru önergesi ile İç İşleri Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na yazılı olarak sorduk. Bakanlar sorularımıza cevap verirler mi bilmiyoruz ama halkın bu yaşanılan zulme sandıkta cevap vereceğine inancımız tam.” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.