DÜNDAR ÜNLÜ O GECEYİ ANLATTI

Ak parti Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü 15 temmuz gecesi yaadıklarını anlattı. Ünlü, "Herkes partiye geldi. O sıra bildiri okunuyor. İnsanlar tedirgindi. Partiden dışarı çıktık ve herkese provokasyona gelmemeleri konusunda telkinde bulundum. En büyük korkum provokasyondu ve buna müsaade etmedim. 3 gün partide kaldıktan sonra vilayet meydanına geçtik. 27 gün boyunca hiç firem olmadı."dedi.

DÜNDAR ÜNLÜ O GECEYİ ANLATTI
13 Temmuz 2017 Perşembe 12:32

Haber Masası’nın konuğu olan AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, 15 Temmuz darbe girişiminde neler yaşadığını anlattı.
 
15 Temmuz’da neler yaşadınız?

Toplumun diğer kesimleri televizyondan takip ederken siz işin tam göbeğindesiniz. Askeri darbe olduğunda işin göbeğinde olan İl Başkanı’dır. Soğukkanlı davrandım. Tüm teşkilatı davet ettim.

İlk kimden duydunuz?

Saat 21.30’da aracımla eve doğru gidiyordum. Mahmudiye ilçe başkanı aradı. Ankara’da polis akrabası olduğunu, askerlerin silahları topladığını söyledi. Bilgim olup olmadığını sordu. Bilmediğimi söyledi. O arada Serhan Arıman mesaj attı ve ‘Köprüler kapatıldı’ dedi. Bir sıkıntı olduğunu anladım. Arabamda NTV radyo açıktı ancak konuyla ilgili yayın yoktu. Eve gittim. Eşim bahçedeydi. Eşime ‘sanırım darbe olmuş’ dedim. Televizyonu açtığımda darbe olduğunu gördüm ve ‘Herhalde birazdan bizi almaya gelirler’ dedim. Ne yapmamız gerektiğini düşünürken saat 22.51’de Genel Merkez mesaj attı. Parti teşkilatlarını partide toplayın’ diye. Sekreteri aradım ve mesaj atması için gerekli bilgileri söyledim. 22.51’de bize mesaj atmışlar. 23.01’de biz mesaj attık. Ülkede en hızlı mesaj atarak insanları il binasına çağıran biziz. Eve girmeden Harun Bey’i aramıştım. Kendisi düğünde olduğu için telefonu kapalıydı. Emine Hanım’ı aradım. Kendisinin durumdan haberdar olduğunu söyledi. İlçe Başkanlarını aradım ve hemen partiye geçiyoruz dedim. O ara Harun Bey aradı. Darbe oldu dedim. Ne darbesi dedi? Partiye geçiyoruz dedim.

En büyük korkum provokasyondu

Arabama bindim. Tek başıma giderken acaba aracı bir yerlerde çevirirler mi? Diye düşündüm. Herkes partiye geldi. O sıra bildiri okunuyor. İnsanlar tedirgindi. Partiden dışarı çıktık ve herkese provokasyona gelmemeleri konusunda telkinde bulundum. En büyük korkum provokasyondu ve buna müsaade etmedim. 3 gün partide kaldıktan sonra vilayet meydanına geçtik. 27 gün boyunca hiç firem olmadı. Akşam 7’den sabah ezanına kadar alandaydık.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.