DÜNDAR ÜNLÜ: KESİN SU ÇÖZÜMÜ SAKARIBAŞI

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü, Eskişehir’in su sorunun ortadan kalkması için Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in ‘Kesin çözüm Çifteler Sakarıbaşı’ndan su getirilmelidir’ sözlerine destek verdi.

DÜNDAR ÜNLÜ: KESİN SU ÇÖZÜMÜ SAKARIBAŞI
29 Aralık 2017 Cuma 12:04

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü, Parti İl Binası’nda bir basın toplantısı düzenledi. Konuşmasına Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in Yeşiltepe’nin dönüşümü ile ilgili açıklamalarıyla başlayan Ünlü, “ Yeşiltepe’de yaşanan bir imar sorunu var. Bu Fevzi Çakmak, Sütlüce, Esentepe’de de yaşanıyor. Zaman zaman Büyükşehir Belediye Başkanının açıklamalarını izliyoruz. Sanki, Başkan 2014 Mart ayında seçilmiş, daha 3 yıllık belediye başkanı. Devir aldığı belediye perişan. O da debelenip duruyor, bir türlü işin içinden çıkamaz gibi bir hava var. 20 yıldır Büyükşehir belediye başkanının bu şekilde davranması maalesef üzücü. Tepebaşı Belediye Başkanı 15 yıldır görevde, Büyükşehir 20 yıldır görevde. Yeşiltepe’deki sorunlarda bir arpa yolu gidilmemiş vaziyettedir. Yeşiltepe de şehrin dışında olan bir yer değil. Bir türlü çözüme kavuşturulamıyor. Biz Yeşiltepe, Fevzi Çakmak ve Şarhöyük’te Ak Parti Tepebaşı Meclis üyeleri bir yıl önce bir önerge verdik. Kat artırımıyla ilgili. Bu önergeyle ilgili Tepebaşı Belediyesi nasıl bir çalışma yaptı bilmiyoruz. Büyükşehir Belediyesi’ne sunmuş. Büyükşehir Belediyesi de bununla ilgili açıklamada bulunuyor ve projenin kötü olduğunu söylüyor. Yeşiltepe Mahallesi için çözüm önerileri var mı? 20 yıldır ne yaptınız. Bağlar Mahallesini, Tunalı, Bahçelievler, Zafer Mahallerini bugünkü hale ben mi getirdim. Siz yaptınız bunu. Yeşiltepe Mahallesi’ne gidip, oradaki vatandaşlara, ‘Gelin sevgili hemşerilerim, biz 20 yıl içerinde bir mahallede çok güzel mahalle yaptık. Onu size uygulayalım’ diyeceği bir tane mahalle yok. Örnekleri resim.” dedi.

KESİN ÇÖZÜM ÇİFTELER SAKARIBAŞI’DAN SU GETİRİLMESİ

Ilıca Barajı ile ilgili kamuoyunda oluşturulan algının doğru olmadığını söyleyen Ünlü, kesin su çözümü konusunda Yılmaz Büyükerşen’in Çifteler Sakarıbaşı’nı göstermesine destek verdi. Ünlü şöyle devam etti: “Bizim yegâne su temin ettiğimiz yer Porsuk Barajı. Şuan Kütahya ileri arıtma tesisi kullanarak kirlenmeyi giderdi. 50 yıl daha Porsuk’tan yararlanabiliriz. Geçen Büyükşehir Belediye Başkanı televizyondaki mülakatında ki ben de katılıyorum ona, ‘Çiftelerdeki Sakarıbaşı’ndan su getirildiğinde bu kesin çözüm olur.”dedi. Peki, böyle bir şey varsa 20 yıldır neden yapılmadı? 1999 yılında 26 vaadinden bir tanesi çeşmelerden içme suyu akıtma. 20 yılda bu olmadı. Şimdi 2019’da bunu ben nasıl kurtarabilirim diye uğraşılıyor. Bizim kesin çözümümüz Çifteler’deki su ise, 20 yılda 5 defa o su oradan gelirdi. Peki, ne yaptılar? Bir ara Mamuca’da su biriktirildi. Buraya uçak taksiler inecek denildi. Uçak taksi görmedik. Mamuca’dan şehrin mahallelerine su verilmiş midir? Gölet manzaralı evlerde kimler oturmaktadır? Mamuca’dan şehre su verirseniz 23 gün, Ilıca’dakinden 2 ay yetiyor. Kesin çözüm Çifteler Sakarıbaşı’ndan su getirilmesidir.”

ŞEHİR HASTANESİ’NİN ULAŞIM SORUNU BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLMELİ

Yapımı devam eden Şehir Hastanesi’ne ulaşım konusunda bir an önce çözüm getirilmesi gerektiğine dikkat çeken Ünlü, “Tramvay için uzatma Meclis’te kabul edildi. Ancak, Şehir Hastanesi açıldığında ulaştırmada büyük bir kaos yaşayabiliriz. İzin verdik, ‘Geç verdiler’ gibi bahaneler var. Bunun ardından da insanlar bahanelerle mağdur edilebilir. Acil olarak onun planlaması yapılmalı. Tramvay, otobüs nasıl gidecek bunun önlemi alınmalı. İnsanlar mağdur edilmemeli.” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.