DSP'de istifa depremi!

DSP'nin Eskişehirli genel başkan yardımcısı Dilara Tambova, genel başkan Önder Aksakal'ın 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek vereceklerini açıklamasının ardından partideki görevinden istifa etti.

DSP'de istifa depremi!
07 Nisan 2023 Cuma 21:32

DSP Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova istifa etti. Tambova açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Yaklaşık olarak! 5 dönem ve 12 yıldır, büyük bir gurur ve özveriyle sürdürmüş olduğum, Genel Başkan Yardımcılığı görevinden, şu saat itibariyle istifa etmiş bulunmaktayım. Genel Başkanın; PM’nin onayı olmadan, Cumhur İttifakına katılacağımız yönünde almış olduğu kararı desteklemiyor ve bu kararı tanımıyorum. Böylesi bir karar benim için yok hükmündedir; zira aylardan beri, bu düşüncenin tamamen karşında olmuş ve bu konudaki görüşlerimi de partimin yetkili kurullarında açıkça beyan etmiştim. İleriki günlerde, kamuoyunu detaylı bir şekilde bilgilendireceğim; ancak bilinmesini isterim ki! Bugüne kadarki duruşum nedeniyle; içinde bulunduğumuz süreçte Sayın Önder Aksakal’la aynı kurulda çalışmanın, benim açımdan, doğrultu tutarlılığı taşımayacağı inancımdan dolayı DSP Başkanlık Kurulu görevimden ayrıldığımı kamuoyunun bilgisine sunarım. Saygılarımla.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.