DİVAN BAŞKANI BÜYÜKERŞEN PARTİLİLERE SESLENDİ

CHP'nin 36. Olağan Kurultayı, Ankara Spor Salonu'nda yapılıyor.

DİVAN BAŞKANI BÜYÜKERŞEN PARTİLİLERE SESLENDİ
03 Şubat 2018 Cumartesi 12:01

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açılış konuşmasında CHP kurultayını yönetecek ismi delegelerin oylamalarına sundu. Kılıçdaroğlu, "36. Olağan Divanı'na Sayın Yılmaz Büyükerşen öneriliyor. Sayın Yılmaz Büyükerşen'i 36. Olağan Divanımızı yönetmek üzere oylamanıza sunuyorum, Oy birliği ile kabul edildi. " ifadesini kullandı.

YILMAZ BÜYÜKERŞEN DİVAN BAŞKANI SEÇİLDİ
 

Kurultay'ın Divan Başkanlığı'na oy birliği ile Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen seçildi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan sonra kürsüye çıkan Büyükerşen, konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

Türkiye, CHP’nin iktidarda ya da muhalefette bulunduğu demokratik hukuk sistemiyle gerek iç, gerek dış siyasette Orta Doğu’da despotik rejimle yönetilen ülkelere örnek bir konumdayken bugünkü konumuyla bu vasfını yitirmiş durumdadır. Demokrasimiz süreklilik gösteren OHAL uygulamasıyla askıya alınmış Anayasa’ya aykırı uygulamalar ile devlet çarkının işleyişi ve hukuk sistemimiz tartışmalı hale gelmiş, hak, hukuk ve adalet mumla aranır olmuştur. Düşünce, ifade ve basın özgürlüğü hapishane duvarları arasına sıkıştırılmıştır. İş arayanlar ve yurt dışına servetini götürenlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Sanayiciler, iş adamları, ticaret yapanlar ayakta kalabilmek için mücadele vermektedir. Köylü sahipsiz ve yalnızdır. Bir zamanlar tarım üretimi fazlası ihracat yaparken son 10 yılda dışa bağımlı hale gelmiş durumdayız. İktidarın halka bedava diye sunduğu sağlık hizmeti ulaşımda olduğu gibi yerli ve daha çok finansmana dayanan ve kar garantili yap işlet devlet modeli ile satın alınmakta. İsminin başında Milli olan eğitim sistemi bir yapboz haline geldi.

Ülkemizde Osmanlı’nın meşrutiyet döneminde bile olmayan ve örnekleri ancak Ortadoğu ile gelişmemiş ülkelerde görülen tek adam rejimini Türkiye’de oturmak isteyen ve bunun için 2023 yılını hedef seçen iktidarın genel başkanının hoyrat ve insafsız ithamları karşısında demokrasinin ve parlamenter sistemin korunması için milletçe çalışacağız.

Kurtuluş Savaşında düşman Polatlı’ya kadar geldiğinde, top sesleri duyulurken Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Kayseri’ye taşınması önerisine milletvekilleri hep bir ağızdan; ‘geri çekilmeyiz, düşman buraya gelirse bu mukaddes çatının altında gerekirse dövüşerek ölürüz’ diyerek birlik ve beraberliğin eşsiz örneğini vermişlerdir. Aynı şekilde 15 Temmuz’da da bütün siyasi partilerimizin milletvekilleri de bombalanan meclisin çatısı altında toplanarak parlamenter rejime sahip çıkmanın ikinci anlamlı örneğini vermişlerdir. Bu da göstermiştir ki, bizler milletçe dikta rejimi heveslilerinin veya bir tek kişinin yönetimi altında yaşamaya razı olmuş milletlere benzemeyiz. Çünkü aziz Atatürk’ün dediği gibi; ‘Cumhuriyeti kuran Türkiye halkına, Türk Milleti denir. Ve işte bizler o milletiz. Yoksa bazılarının tanımlamaya çalıştığı gibi milletimizi cemaat, ümmet, tarikat ve etnik kökenler gibi sıfatlarla sınıflandırmaya kalkmak gerçekte millet bütünlüğünü bozan ve devleti çöküşe götürecek olan bir bölücülüktür.”

GAYE USLUER PM’YE ADAY

İki gün sürecek kurultayın ilk gününde genel başkanlık seçimi, ikinci gününde ise 60 kişilik Parti Meclisi (PM) ile Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri belirlenecek.

CHP Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, Parti Meclisi’ne aday olan isimler arasında yer alıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.