DESTİCİ MEMLEKETİ SİVRİHİSAR'DAYDI

Memleketi Sivrihisar'da açıklamalarda bulunan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: Bir memleket tarımda dışarıya bağımlı olmamalı. Türkiye ilk kez 1980 yılında tarım ürünü ithal etmiş. Şimdi bugünlere kadar geldik. Tanzim satışları belki özellikle büyükşehirlerdeki vatandaşlarımız için kısa süreli çözüm olabilir ama bu köklü bir çözüm değildir.

DESTİCİ MEMLEKETİ SİVRİHİSAR'DAYDI
06 Mart 2019 Çarşamba 16:05

Destici, Sivrihisar'da pazar esnafına sebze ve meyve satışında bir süre yardım etti.

Tanzim satışlarının kalıcı bir çözüm olmadığını savunan Destici, "Bir memleket tarımda dışarıya bağımlı olmamalı. Türkiye ilk kez 1980 yılında tarım ürünü ithal etmiş. Şimdi bugünlere kadar geldik. Tanzim satışları belki özellikle büyükşehirlerdeki vatandaşlarımız için kısa süreli çözüm olabilir ama bu köklü bir çözüm değildir. Çünkü her yerde bunu açamazsınız. Ne kadar sürdürülebilir? Kalıcı çözüm için çiftçinin doğrudan ve programlı desteklenmesi lazım." diye konuştu.

Yerli üreticiye doğrudan desteğin artırılması gerektiğini söyleyen Destici, şöyle konuştu.

"Çiftçimizin, üreticimizin problemleri var. Bunlar çözülmüş değil. Destek verilmiyor mu? Veriliyor. Belki geçmişle kıyasla daha fazla veriliyor fakat derde çare olmuyor. Önceliğin bizim yerli yetiştiricimize, üreticimize verilmesi gerekiyor. Bazen fiyat dengelemesi açısından hükümet ithalatı serbest bırakıyor. Haddinden fazla ithalat yapılmaya başlanıyor ve simsarlar devreye giriyor. Bir anda vurgun yapmaya çalışılıyor. İhtiyaçtan fazla ithalat olunca da içerideki üreticinin elindeki ürünü elinde kalıyor. Ben Sivrihisar'ın çocuğuyum. Bundan 40 yıl önce bu topraklarda 30 bin küçükbaş hayvan vardı, bugün 3 bin tane bulamayız. 40 yıl önce hiçbir destek de yoktu."

Destici daha sonra pazar esnafı ve alışverişe gelen vatandaşlarla sohbet etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aziz - 5 yıl önce
olmadı sayın vekilim ittifakta yer almalıydınız.