Destici’: “Eğer zarar verecek boyuttaysa elbette karşısındayız”

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Eskişehir basın mensuplarıyla buluştu. Destici, Eskişehir’e yapılması planlanan termik santralle ilgili “Eskişehir’imizde yaşayan halkımız zarar görmemesi önemli. Eğer zarar verecek boyuttaysa elbette karşısındayız” dedi.

Destici’: “Eğer zarar verecek boyuttaysa elbette karşısındayız”
21 Ocak 2018 Pazar 15:31

Destici, Afrin’e yönelik harekatın milli bir mesele olduğuna vurgu yaparak, “Bizim, hepimizin o, bu demeden, hiçbir gerekçe göstermeden bu operasyona zerre kadar zarar verecek, itibarsızlaştıracak hiçbir yorum, açıklama içinde olmadan, ama, fakat, lakin demeden sonuna kadar milletçe operasyonun arkasında durmak hepimizin yükümlülüğüdür. Hepimizin boynun borcudur. Bu, bir milli meseledir. Bu, bir devlet meselesidir. Dolayısıyla da bu işin şakaya gelir yanı yoktur" ifadelerini kullandı.

AK Parti ve MHP ittifakının içinde yer alacağız

Destici, AK Parti ile MHP arasında süren ittifak görüşmelerine ilişkin, “BBP olarak seçim ittifaklarının yolunun açılmasını arzu etmişiz. Bunu başından beri dile getirmişiz. Önümüzdeki seçimlerle ilgili de bu konuda milli ve yerli olanların, milliyetçilerin ve maneviyatçıların daha da açık bir ifadeyle AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi arasında başlayan ittifak görüşmelerini yanında olduğumuzu, içinde olduğumuzu ve sonuna kadar da bu ittifakın yanında duracağımız, Büyük Birlik Partisi'nin de bu ittifakın içinde yer alacağını ifade ettik. Dolayısıyla da burada, bir kere daha ifade ediyorum. Büyük Birlik Partisi, AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi arasında şu an başlayan ve sürdürülen bu ittifak çalışmalarını yanındadır, içindedir ve dolayısıyla da Büyük Birlik Partisi, bu ittifakın içinde yer alacaktır” diye konuştu. 

Zarar verecek boyuttaysa elbette karşısındayız

Destici, Eskişehir’e yapılması planlanan termik santralle ilişkin, şunları kaydetti: “Termik santral konusunda üst düzey isimlerle görüştüm. Termik santralle ilgili bize ‘dünyadaki en son teknolojinin kullanacağı ve kesinlikle bir çevre kirliliğine sebep olmadan, fırsat vermeden bu işin yapılacağı noktasında güvence verileceği’ söylendi. Eğer gerçekten çevreyi rahatsız etmeden, çevreye, doğaya, tabiata zarar vermeden bir tesis kurulup da en üst teknolojiyle, Türkiye’nin enerji kaynakları işletilecekse elbette ki biz buna evet deriz. Ama önceliğimiz vatandaşımızdır, hemşerilerimizdir, Eskişehir’imizdir, Eskişehir coğrafyasıdır.  Buraya zarar verecek hiçbir oluşumu da desteklemiyoruz.  Onun da karşısında dururuz. Peşinen hayır demenin doğru olmadığını, ancak peşinen evet demenin de yanında olmadığımızı, doğrunun yapılmasının yanındayız. Türkiye’nin buradan çıkacak madene ihtiyacı var. Ama öbür taraftan da bu yapılırken de Eskişehir’imizde yaşayan halkımız zarar görmemesi önemli. Teknoloji çok gelişti.  Bu ölçülebilir. Ne kadar zarar veriyor? Zarar verecek boyutta mıdır, değil midir? Eğer zarar verecek boyuttaysa elbette karşısındayız.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.