CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI KILIÇDAROĞLU’NA YAKIŞIR

2019 için adaylığı konuşulan Yılmaz Büyükerşen, “Benim düşüncem cumhurbaşkanlığı için Sayın Kılıçdaroğlu’nun aday olmasıdır. Şu anda ‘aday olmayacağım’ diyor ama fikri değişebilir” dedi...

CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI KILIÇDAROĞLU’NA YAKIŞIR
09 Ekim 2017 Pazartesi 10:35

Sözcü Gazetesi'nden Saygı Öztürk'e konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen hakkında çıkan Cumhurbaşkanlığı adaylığı iddialarını değerlendirdi. Adaylığa talip olmadığını söyleyen Büyükerşen, “Benim düşüncem, içinde bulunduğumuz anayasal koşullar karşısında CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olmasıdır. Şu anda aday olmayacağını belirtiyor ancak ileride fikri değişebilir” dedi.

“ERKEN VE GEREKSİZ BULUYORUM”

“Cumburbaşkanı adaylığı tartışmasını erken ve gereksiz buluyorum” diyen Büyükerşen, “Türkiye'de belli makamlara aday arandığı zaman çeşitli isimler ortaya atılır. Bunlar tartışmalarla yıpratılır. Saat 12'ye 5 kala bu konuda karar vericiler hiç beklenmeyen bir ismi ortaya atar. Seçmeni de tercih yapmak durumunda bırakırlar. Erdoğan, AKP'nin genel başkanıdır. Meral Akşener'in adaylığı konuşuluyor, o da parti genel başkanı olacak. Sayın Kılıçdaroğlu da partimizin genel başkanıdır. Bu durumda Kılıçdaroğlu'nun aday olması gerekmektedir” diye konuştu.

“HALK GÜVENLİĞİNDEN ENDİŞELİ”

Eskişehir Kitap Fuarı'nı dolaştıktan sonra sorulamızı yanıtlayan Büyükerşen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulmak üzere ‘Mafya Raporu'nu da anlattı. Türkiye'nin yurt içi ve dışında terör örgütleriyle mücadele ederken mafyanın kentlerde güvenliği tehlikeye düşürme eğiliminin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirten Büyükerşen şunları söyledi:
Türkiye'de büyüyen ve gelişen çeteler var. Şehirlerde güvenliği tehlikeye düşürüyorlar. Benim muhatap olduğum saldırının kamuoyunda geniş yankı yaratması halkın da yaşadıkları şehirlerdeki güvenlik konusunda sezgileri ve endişeleri olduğunun bir işareti olarak görülmelidir.


Avrupa Birliği'ne dahil ülkelerde, diğer kalkınmış ülkelerin şehirlerinde gelişen bu tür olaylar ‘Güvenli Şehirler Konsepti' konusunu ön plana çıkardı. Bu bakımdan gerek devletin resmi güçleri, gerek yerel yönetimlerin ‘Güvenli Şehirler' konusunda ortaya çıkan yeni görevleriyle ilgili yasal düzenlemeler yapılmalı.

Haberin tamamı için tıklayınız...

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.