Çiftçilerin kullandığı elektrikten TRT payı kaldırılsın

İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu çiftçilerin kullandığı elektrikte TRT payının kaldırılması ile ilgili kanun teklifi verdi.

Çiftçilerin kullandığı elektrikten TRT payı kaldırılsın
08 Şubat 2020 Cumartesi 13:00

TBMM’ye sunduğu kanun teklifi ile çiftçilerimizin de tarımsal faaliyetlerde kullandığı elektrik enerjisi bedelinin sanayicilerimizde olduğu gibi TRT kesintisinden muaf tutulması için kanun teklifi verdi.

Kanun teklifinin gerekçesinde Kabukcuoğlu:“Son bir yılda yaşanan ekonomik gelişmeler, iklimsel değişiklikler, dövizin Türk Lirası karşısındaki artışına bağlı olarak; mazot, gübre, yem, tohum gibi tarım girdi kalemlerinde gerçekleşen artış çiftçilerimizi üretim sürecinde zor durumda bırakmaktadır. Son yıllarda üretim maliyetlerinde büyük bir artış yaşayan tarımsal ve hayvansal üretim yapan üreticilerimiz söz konusu artış nedeniyle faaliyetlerini durdurma noktasına gelmiştir.Bu enerji fiyatları ile tarım yapmanın, üretmenin imkânı kalmamıştır. Tarımsal üretimde başta sulama olmak üzere seralarda (ısıtma, havalandırma, nemlendirme, serinletme, aydınlatma, otomasyon), hayvansal üretimde elektrik enerjisi tarımsal girdi olarak kullanılmaktadır. Tarımsal sulamada üreticilerimizin karşı karşıya kaldığı sorunların başında ise enerji fiyatları gelmektedir. Ocak 2018-Ocak 2020 döneminde fiyat artışları yüzde 108,2’ye ulaşmıştır. Milletimizin haklarını korumakla görevli meclisimizin çiftçilerimiz üzerindeki girdi maliyetlerini azaltmak için düzenleme yapması asli görevidir. Bu kanun teklifi ile çiftçilerimizin üzerindeki girdi maliyetlerinin azaltılması amaçlanmaktadır.” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.