CHP’Lİ USLUER: “BAHÇE DE İKİ BİNA VARDI BİRİNİ İMAM HATİP YAPTIK” DEMEK AKLIMIZLA DALGA GEÇMEK DEMEKTİR

Şehit Yunus Baykal Ortaokulu’nun girişine Şehit Yunus Baykal İmam Hatip Ortaokulu tabelası takılmasına tepki gösteren Usluer, “Aynı alanda iki farklı okul olmaz. Velilerin özgür iradeleri ile çocuklarını imam hatip okullarına göndermesine kimse karşı çıkamaz ama özgür iradeleri ile okul tercihlerini yapan velilerimizin aklıyla dalga geçerek tabela değiştirip okulu imam hatip okulu yapmanın da hesabı sorulur” dedi.

CHP’Lİ USLUER: “BAHÇE DE İKİ BİNA VARDI BİRİNİ İMAM HATİP YAPTIK” DEMEK AKLIMIZLA DALGA GEÇMEK DEMEKTİR
30 Mart 2018 Cuma 16:00

CHP Parti Meclis Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, Eğitim- Sen Eskişehir Şubesini ziyaret etti. Ziyarette, Eskişehir’de ortaokuldan imam hatibe dönüştürülecek okullarla ilgili görüşlerini aktaran, “Eğitim meselesi memleket meselesidir. Son bir yılda ivmesi giderek yükselen din temelli eğitim ve kimsenin dinlenmemesi, iktidarın kendi sendikası dışında diğer sendikaları görmezden gelmesi,  15 Temmuz sonrasında sadece FETÖ’cüler değil, FETÖ ile mücadele bahane edilerek her muhalefeti susturma yolunda hızlı adımlar atması, KHK’lar ile yönetilen bir ülkede toplumun her katmanında yoğun bir baskı ortamı yaratmadaki amaç sadece ve sadece bu. İki yıl önce milletvekili olduğumda ‘kafayı eğitime yoracağım’ dedim. 16 yıldır iktidarda olan bir siyasi parti önce eğitimi 4+ 4+ 4 diye bölümlere ayırdı. Bunun neden yapıldığını sorduk.  Bugün geldiğimiz noktada ilk dörtten sonra kız çocuklarımızın evlere kapandığını, erkek çocuklarımızın ise çocuk işçi olduğunu gördük. Şuanda eğitimin ne noktada olduğunu görüyoruz. Türkiye’nin eğitim karnesi ortada.  Her geçen gün daha kötüye gidiyoruz.  Okul öncesi eğitim zorunlu mu? Değil. Ücretsiz mi? Değil. Tam zamanlı mı? Değil. Oysa ki; bunların yerine getirilmesi lazım. Hükümet, Milli Eğitim Bakanlığının ana paydaşı olarak Diyanet İşleri Başkanlığını seçti.   Sübyan okullarını açtılar. İki yıl önce hükümete sordum ‘sibyan okulları sayısı kaçtır?’ İki yıl sonra tekrar sordum, sibyan okullarının yüzde 70 arttığını gördüm. Eskişehir de son bir haftada yaşanan rezilliğin hesabını kim verecek? Aynı okul alanı içerisinde iki okul açılamaz. Genel bir okul ile meslek okulu aynı çatı altında olmaz. Üstelik imam hatip öğretiminden bahsettiğimiz de bunların eğitim temelleri farklıdır. Elbette veliler istediği okulu seçebilir ama velilerinin seçim yaparak, tercih kullandırarak seçtiği okulu değiştirerek imam hatip yapmaya hakkı kimsenin hakkı yoktur. ‘Bahçe de iki bina vardı birini imam hatip yaptık’ demek aklımızla dalga geçmek demektir. Bunun hesabını Ankara da soracağız sorumlusu kimse hesabını verecek” ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.