CHP’Lİ SÜLLÜ: ESKİŞEHİRLİ ÇİFTÇİMİZ, DERDİNE DERMAN BEKLİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, Odunpazarı Ziraat Odası’nı ziyaret ederek Başkan Naci Erdemli ile Eskişehir’de yaşanan kırağı ve dolu felaketi sonrası, çiftçilerin yaralarının sarılması için görüş alışverişinde bulundu.

CHP’Lİ SÜLLÜ: ESKİŞEHİRLİ ÇİFTÇİMİZ, DERDİNE DERMAN BEKLİYOR
31 Mayıs 2020 Pazar 11:46

Muhtarlardan yaşanan felaket ile ilgili aldığı bilgileri Başkan Erdemli ile paylaşan ve Odunpazarı Ziraat Odası’nın çözüm konusunda önerilerini alanDr. Jale Nur Süllü, geniş bir alanda etkili olup, %10 - %60 arasında zarara yol açan kırağı ve  Yakakayı, Kızılcaören başta olmak üzere çevre bölgede ekinlere büyük zarar veren dolunun, zor koşullar altında tarımsal faaliyetini sürdürmeye çalışan çiftçiyi daha da zora soktuğunu söyledi.

İlçelerden gelen hasar tespit raporlarına göre, yaklaşık 3 bin çiftçinin etkilendiği, kırağı ve dolu sonrasımısır, ayçiçeği, pancar, çerezlik kabak, çerezlik mısır başta olmak üzere, yazlık ürünlerin büyük zarar gördüğünü söyleyen Süllü, “Geçtiğimiz yıl, dolu yağışı sonrası kanun teklifi ile afet bölgesi ilan edilmesini istediğimiz Eskişehir’de ilgili kurumlar ve Bakanlık çiftçilerimizi yalnız bıraktı. Enflasyon, yüksek girdi maliyetleri, elektrikfaturaları ve kapısına gelen banka ihtarnameleri ile uğraşan çiftçimize tohum hibe desteği dahi verilmeyerek cezalandırıldı. Covid19 küresel salgını ile zor koşullarda ve dövize endeksliartan maliyetlerle güçlükle sürdürülen tarımsal üretimde doğal afetler sonrası maddi, manevi zarar gören çiftçilerimiz, dertlerine derman bekliyor.” diyerek çiftçinin isyanını dile getirdi.

Süllü, çiftçinin zararının karşılanması veİç Anadolu tarımsal faaliyetinin önemli bir bölümünü gerçekleştiren Eskişehir’in deçevre illere sağlanan tarımsal desteklerden yararlandırılması için, iktidar vekillerini işbirliğine davet etti. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, tarımsal üretim ve çiftçinin desteklenmesine büyük önem verdiklerini söyleyen Süllü, özellikle küresel salgında gıda politikaları veüretimin öneminin açıkça görüldüğü bu günlerde,çiftçimizin  desteklenmesinin daha da önem kazandığına dikkat çekti. Eskişehir’in afet bölgesi ilan edilerek, çiftçilerin zararlarının karşılanması ve tarım sigorta kapsamının genişletilmesi için, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne kanun teklifi verdiklerini belirten Dr. Jale Nur Süllü, “Eskişehir milletvekili olarak, çiftçimizin zararlarının karşılanarak yeniden üretim yapabilecek duruma gelmesi için, sürecin takipçisi olacağım.” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.