CHP’Lİ ÖZKAR MERCİMEK FESTİVALİ’NDE DEREYALAKLILAR İLE BULUŞTU

İnönü İlçesi’ne bağlı Dereyalak Köyü’nde bu yıl 7.’si düzenlenen Dereyalak Köyü Geleneksel Mercimek Festivali’ne CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar, Gençlik Kolları Başkanı Deniz Demirbilek ve Yönetim Kurulu’ndan birçok üye de katıldı.

CHP’Lİ ÖZKAR MERCİMEK FESTİVALİ’NDE DEREYALAKLILAR İLE BULUŞTU
28 Ağustos 2017 Pazartesi 10:21


Festivalde mercimekten yapılmış pek çok yemek konuklara ikram edildi. Sinan Özkar bu festivalin önemine ilişkin yaptığı konuşmada yerli tohum üretiminin ne denli gerekli olduğuna değinerek; “Kaliteli yerli tohum bulmak artık neredeyse imkansız hale geldi. Bu yüzden böyle kaliteli yerli tohumlar bizler için birer hazinedir. Kıymetini bilmeliyiz ve koruyabilmeliyiz. Bu açıdan bu festival bu yerli  tohumlarımızın insanlara tanıtılmasında büyük bir etken. Bizler Mercimek Festivali’nin tüm ülkeye duyurulması ve yayılması, mercimeğimizin tanıtılması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bu güzel davetiniz için teşekkür ederiz.”  dedi.

Köye hizmet etmiş ve köyde yetişmiş önemli kişilere plaket verilen festivalde, ilerleyen dakikalarda dans gösterileri ve şenlikler yer aldı. Festival gecenin ilerleyen saatlerine kadar coşku ile devam edecek.
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.