CHP’li Dalgıç, AK Partili üç isim hakkında soruşturma açılmasını istedi

CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç, meclis üyeliğinin düşmesi için Valilik tarafından açılan soruşturmaya tepki göstererek, kendisi hakkında yapılan işlemin AK Parti İl Başkanı ve aynı zamanda meclis üyesi olan Zihni Çalışkan, parti yöneticileri ve meclis üyesi olan Orhan Durmuş ve Adem Kara hakkında da yapılmasını istedi.

CHP’li Dalgıç, AK Partili üç isim hakkında soruşturma açılmasını istedi
19 Eylül 2018 Çarşamba 17:19

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak’ın, partili biri gibi davrandığını savunarak, tarafsız davranmadığını iddia etti. Dalgıç, parti yöneticisi olması nedeniyle belediye meclis üyeliğinin düşürülmesi için Valilik tarafından açılan soruşturmayı anımsatarak, “ Bilindiği gibi halen AKP İl Başkanı olan Sayın Zihni Çalışkan ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri Sayın Adem Kara ve Sayın Orhan Durmuş aynı zamanda belediye meclis üyesidirler. Tarafsız bir Valinin benim hakkımda yaptığı işlemi, benimle aynı durumda olan AKP yöneticileri hakkında da yaparak soruşturma açması gerektiği açıktır. Böyle bir soruşturma yapmamışsa, görevini suiistimal etmiş, hatta AKP lehine kayırmacı davranarak görevini kötüye kullanmış olacaktır. AKP Eskişehir İl Başkanı ve İl Yöneticileri hakkında Valilikçe açılan herhangi bir soruşturma olmadığını üzülerek öğrenmiş bulunuyorum. Bu durumda, kural olarak tarafsız olması gereken ancak böyle davranmayan Sayın Valinin benim hakkımdaki soruşturmadan vazgeçmesini veya AKP Yöneticileri hakkında da soruşturma açmasını, bekliyorum” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.