CHP’li Çakırözer:“Engellilerin seyahat hakkı derhal iade edilsin”

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, engellilerin seyahat hakkının yasaklanmasını Meclis gündemine taşıdı.

CHP’li Çakırözer:“Engellilerin seyahat hakkı derhal iade edilsin”
18 Temmuz 2020 Cumartesi 13:21

Türkiye’nin dört bir yanında binlerce engelli Tren Garı İstasyonlarında Yüksek Hızlı Tren ve anahat tren seferlerinde seyahat haklarının kaldırılmasını protesto ederken, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer engellilerin seyahat hakkının yasaklanmasını Meclis gündemine taşıdı. Çakırözer, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmasında yüksek hızlı tren seferlerinde engellilere yönelik yasakların kaldırılmasını istedi. Çakırözer, “Şu anda belediyelerde şehir içinde verilen ulaşım hizmetinde ücretsiz ulaşım hakkı sürerken, her gün binlerce engelli yurttaşın kullandığı YHT ana hat ve bölgesel hatlarda seyahat hakkının kısıtlanması hem de ücretsiz ulaşım hakkının ellerinden alınmış olması kabul edilemez. Yarından tezi yok bu uygulamanın bu yasaklamanın sona ermesi gerekir” dedi. 


ENGELLİNİN SEYAHAT HAKKINI ELİNDEN ALMAK AYRIMCILIKTIR

TCDD’nin Yüksek Hızlı Tren ve ana hat seferlerinde milyonlarca engellinin ücretsiz ulaşım hakkını kaldırmasının ardından, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 8 Temmuz’da twitter üzerinden yaptığı paylaşımda milyonlarca engellinin Yüksek Hızlı Tren ve ana hatlardaki seyahat hakkını kaldırdı. Türkiye’nin dört bir yanında binlerce engelli bugün Tren Garı önünde seyahat haklarının yasaklanmasını protesto ederken, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, milyonlarca engelinin Yüksek Hızlı Tren ve ana hat tren seferlerinde ulaşım hakkının yasaklamasını Meclis gündemine taşıdı. CHP’li Çakırözer, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda torba yasa görüşmeleri sırasında söz alarak, yüksek hızlı tren ve ana hatlarda engellilerin seyahat hakkının yasaklanmasının kabul edilemeyeceğini dile getirdi, engellilere yönelik yasakların kaldırılmasını istedi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.