CHP’Lİ BAŞKANLAR PARTİLİLERE SESLENDİ

CHP’li belediye başkanları aday tanıtım toplantısında konuştu. Büyükerşen, Kurt ve Ataç 31 Mart seçimlerinin önemine dikkat çekti.

CHP’Lİ BAŞKANLAR PARTİLİLERE SESLENDİ
03 Şubat 2019 Pazar 16:59

BÜYÜKERŞEN: TÜM ŞEHİRLERİMİZİ ESKİŞEHİR GİBİ YAPANA KADAR

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: “Belediyecilik ile başladıkları siyaset yine belediyecilikte gösterdikleri başarısızlıkla sonuç bulacaktır.   Bizler ise üretimlerimizi, sevgimizi, huzurumuzu, enerjimizi yine halkla halkça paylaşarak, tüm şehirlerimizi Eskişehir gibi yapana kadar azimle, disiplinle ve ahlakla çalışacağız. Bizler başarılarımızla yetinmeyip, hep daha iyisi için uyum içinde çalışacağız. Bizler şehrimizde elde ettiğimiz değerleri tüm Türkiye’ye yayıp ‘dünyanın Türkiye’si var’ diyebilene kadar  çalışmaya devam edeceğiz. Bu şehir Atatürkçü düşüncelerin, Atatürkçü duyguların, Atatürkçü inançların, Atatürkçü fikirlerin şehri olarak kalacaktır. Bu şehir laik bir şehir olarak kalacaktır. Bu şehir demokrasinin beşiği olarak kalacaktır. Bu şehir özgürlüklerin şehri  olarak kalacaktır. Bu şehir gelecek şehirlerin gurur duyacağı şehir olarak kalacaktır” dedi. 

KURT: HODRİ MEYDAN, ALNIMIZ AÇIK

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt: “Türkiye kötü yönetiliyor. Türkiye’de yoksulluk, adaletsizlik var. İnsanlar karamsar. Tüm bunlara rağmen Eskişehir’de huzur var.  Çünkü Eskişehir’de sosyal demokrat belediyeler var. Eskişehir’de tecrübeli, yetenekli ve siyasi güce sahip belediye başkanları var.  İşte bu tecrübe, yetenek ve siyasi birikim Eskişehir’i daha da kötüye giden Türkiye’de bir vaha haline getiriyor. En büyük destekçimiz Eskişehirliler. Eskişehirlilerin 31 Mart seçimlerini çok önemsemesi gerektiğini düşünüyorum. 31 Mart seçimleri Sayın Yılmaz Büyükerşen, Sayın Ahmet Ataç, Sayın Erdal Şanlı ve Sayın İshak Gündoğan ve Kazım Kurt’un hesap vereceği gündür. Alnımız açık, başımız dik. Hiçbir baskıdan yılmadan adayız. Bu beş ilçeyi alacağımıza ve yanına 10 ilçemizi ekleyeceğimize inancımız tamdır. Sizlerden güç alıyoruz.   Bu seçimler, parti içi mücadelenin yansıtılacağı bir araç haline dönüşmemeli. Bu seçimler hep birlikte omuz omuz mücadele vereceğimiz bir alandır, arenadır.  Sizlere güveniyoruz. Sizlerle birlikte yürümekten geri durmuyoruz. Bugünden itibaren seçimlere sekiz hafta var. Sekiz haftada hepinizin birlikte ev ev, kapı kapı çalışacağına inanıyorum. Cumhuriyet Halk Partililer sandıkta sayımı yarıda bırakmadı. Islak imzalı tutanağı almadan partiye gelmedi. 31 Mart’ta da böyle olacak. Hiçbir güç bizim seçimleri kazanmamızı engelleyemez.  Eskişehir sahte seçmenle, seçim kazanılacak bir yer değil. Çünkü Eskişehir’de Cumhuriyet Halk Partisi var, Cumhuriyet Halk Partililer var. Bunlar sandıkta hiçbir engel tanımaz. Birlikte yürüyeceğiz, birlikte başaracağız, birlikte yöneteceğiz” ifadelerini kullandı.

ATAÇ: ÜÇ ŞEYİ HAZMEDEMİYORUM…

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç: “Eskişehir’in yıldız olması tüm Türkiye’de tescillendi. 20 yıl önce Hocam ile bu yola çıktık. En büyük minneti Eskişehirlilere borçluyuz. Sizler destek vermeseydiniz bugün buralarda olamayacaktık. Hepinize teşekkürler. 99’da şansız bir dönemde başladık. Büyük depremin olduğu yıl. Yılmadık, gecemizi gündüzüme katarak bugünlere geldik. 2009’dan sonra Tepebaşı’nda çok önemli şeyler oldu.  2004-2009 arasında ben bir seçim kaybettim.  Ama küsmedim, beş yıl büyük kararlılıkla çalıştık. 2009’da tekrar belediyeyi geri aldım. Bu bana büyük bir şevk verdi. Göreve geldiğimizde, Tepebaşı’nda altyapı yüzde 35’lerdeydi. Tepebaşı’nda değil market, bakkal yoktu. Kışı çamur yazı tozdan geçilmedi. Bunlar bizi yıldırmadı. Birer birer çalışarak bunları aştık” dedi.

Türkiye’nin kötü yönetildiğini savunan Ataç, “ Bu ülkede üç şeyi hazmedemiyorum.  Birincisi işçi cinayetleri.  10 yılda 22 bin canımız kayboldu.  Kadın çalışanlarımız, çocuk çalışanlarımızı kaybettik. İkincisi kadın cinayetleri. Kadın cinayetleri 2002'den, 2009'a kadar yüzde 1400 oranında arttı.  Üçüncüsü çocuk istismarı ve çocuk tecavüzleri” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.