CHP’li Arslan: Sine-i millet ivedilikle değerlendirilmelidir

CHP’li İbrahim Arslan sosyal medya hesabından tarihe bir not diyerek “başta CHP olmak üzere bu kötü gidişten rahatsız olan tüm muhalefet bir araya gelerek SİNE-İ MİLLETE DÖNME konusunu İVEDİLİKLE değerlendirmeli ve yaşama geçirmelidir” dedi.

CHP’li Arslan: Sine-i millet ivedilikle değerlendirilmelidir
22 Mart 2021 Pazartesi 11:33

CHP Büyükşehir Meclis Üyesi İbrahim Arslan sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada başta CHP olmak üzere tüm muhalif partilerin sine-i millete dönme konusunu ivedilikle değerlendirmesi gerektiğini belirtti. Arslan paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

SİNE-İ MİLLET

(Tarihe bir not)

Ülkemizi tek başına istediği gibi yöneten AKP iktidarı 19 yılın sonunda İSTİKRARLI bir biçimde İŞSİZLİK, YOKLUK ve YOKSULLUK üretmeye devam ediyor.

EĞİTİMDE, SAĞLIKTA, ÇALIŞMA HAYATINDA, İNSAN HAK ve ÖZGÜRLÜKLERİNDE, DEMOKRATİK YAŞAMDA, DIŞ POLİTİKADA, TARIMDA, ESNAFTA, ÜRETİMDE-TÜKETİMDE vesselam hayatın bir çok alanında sorunlarımız hızla büyümeye devam ediyor.

AKP iktidarı bizleri ve ülkemizi öylesine savuruyor ki, örneğin sadece hafta sonu Merkez Bankası Başkanı ile alınan kararla bile bir gecede en az % 10 daha fazla yoksullaşabiliyoruz.

Bu sorunlardan arınmanın, ülkemizi normalleştirmenin yegane yolu ERKEN GENEL SEÇİM yapılmasıdır.

Ancak Anayasamıza göre erken seçim olabilmesi; ya Cumhurbaşkanının TBMM'ni fesih etmesi ya da TBMM'de erken seçim kararı alması ile mümkündür.

AKP+MHP+ BBP'nin kendilerine maksimum faydayı yaratacak seçim kanununda değişiklik yapmadan, ya da genel toplumsal yaşamın kendilerine avantaj yaratacak, en azından kendilerine oy veren ve/veya oy verme potansiyeli bulunan % 50 lik toplumsal kesimlerin desteğini sağlamadan erken seçime gitmeyecekleri bence çok açık.

Diğer yandan şu andaki uygulamalar açısından bakıldığında, bu kadar içi boşaltılmış bir parlamentoda bulunmanın, ya da temsil edilmenin başta ülkemiz olmak üzere hiç bir toplumsal kesime fayda getirmediği, getirmeyeceği de ortadadır.

O zaman GÖREV ve SORUMLULUK başta CHP olmak üzere MUHALAFET partilerine düşmektedir.

Muhalefet; iktidarı SEÇİME ZORLAYACAK yol ve yöntemleri bulmak zorundadır.

En önemli yollardan bir tanesi SİNE-İ MİLLETE dönmektir.

Parlamentoda AKP+MHP+BBP nin 338, CHP+İYİPARTİ+HDP+DP+TİP+DEVA+DBP+SP+YP'NİN ise 235 milletvekili bulunmaktadır.

Parlamentoda 11 milletvekili BAĞIMSIZ, 16 sandalye ise BOŞTUR.

ŞOK bir kararla daha fazla ÇOK GEÇ OLMADAN başta CHP olmak üzere bu kötü gidişten rahatsız olan tüm muhalefet bir araya gelerek SİNE-İ MİLLETE DÖNME konusunu İVEDİLİKLE değerlendirmeli ve yaşama geçirmelidir.

ATI ALANIN BİR KEZ DAHA ÜSKÜDAR'I GEÇMESİ istenmiyorsa

BU TARİHİ SORUMLULUĞUN GEREĞİ MUTLAKA YAPILMALIDIR...

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.