CHP’DEN YASA DIŞI PROPAGANDAYA TEPKİ

CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, yasalara aykırı seçim propagandası yapıldığı için AK Parti’ye tepki gösterdi. Adar, Valiliği göreve davet etti.

29 Ocak 2019 Salı 15:13

CHP İl örgütü, yasalara aykırı seçim propagandası yapan AK Parti’ye tepki gösterdi. İnşaatı devam eden İl Halk Kütüphanesi önünde açıklamalarda bulunan Başkan Abdülkadir Adar,  bir kamu kurumuna ait olan inşaatın çevresi bir siyasi partinin reklam afişleriyle donatıldığını ifade ederek, “1 Ocak 2019 tarihinden bu yana sürekli söylediğimiz seçimlerin hukuk kuralları içerisinde tüm siyasi partilerin eşit koşullar içinde yapılması gerektiğini aruz ettik. Bu çerçevede YSK’nın yayınladığı genelgede açıkça beyan edilmesine rağmen siyasi partilerden bir tanesi özelikle devlet gücünü arkasına alarak bu kurallara uymama konusunda ısrar etmektedir. Bir kamu kurumuna ait olan inşaatın çevresi bir siyasi partinin reklam afişleriyle donatıldı. Bununla ilgili makama itirazda bulunduk. İtirazlarımız sonucu hiçbir önlem alınmamıştır” dedi.

CHP İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Akçar ise Dede Korkut Parkı’nda yapılan seçim bilboardu önünde yaptığı açıklamada ise, “ Burada bir bilboard yaratılmış. Kabahatler Kanununa da aykırılık söz konusu. Acaba bunların vergisi ödenmiş mi? 25 Ocak günü Eskişehir Valiliğine dilekçe verdik. Burada bir siyasi partinin sloganı sergileniyor. Buna Eskişehir Valiliğinin el atması gerekiyor” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.