CHP’DEN CİNSİYET EŞİTLİĞİ İHLALLERİNE KARŞI KOMİSYON ÖNERİSİ

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, son dönemde medyada kadına yönelik aşağılayıcı ve toplumsal cinsiyet eşitliğine aykırı söylemlerin artışına dikkat çekerek, konu ile ilgili alt komisyon kurulmasını talep etti.

CHP’DEN CİNSİYET EŞİTLİĞİ İHLALLERİNE KARŞI KOMİSYON ÖNERİSİ
29 Temmuz 2018 Pazar 13:40

UN WOMEN (Birleşmiş Milletler Kadın Birimi) Ülke Direktör Vekili Sabine Nicole Freizer ve Proje Yöneticisi Neşe Çakır Saylan’ın da katıldığı TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu toplantısında Süllü, komisyon çalışmalarını değerlendirerek,  kadına bakış açısı; komisyon çalışmaları konusunda eleştiri ve önerilerini dile getirdi.

Süllü, kadını toplumsal yaşamda yok saymaya ve aşağılamaya yönelik söylemler içeren yazı ve yayınların arttığına dikkat çekti. 25 Temmuz 2018 günü Yeni Akit Gazetesi köşe yazarı Vehbi Kara’nın “Kadınlar Yuvalarına Dönmeli” başlıklı yazısını örnek veren Süllü, medyada toplumsal cinsiyet eşitliğine ve kadının bireysel varlığına saldırı yapıldığını belirtti.

“Yazılı, sözlü, internet haberciliği ve sosyal medyada kadını aşağılayan, küçük düşürücü nefret söylemlerinin önlenmesine yönelik ve bu söylemlerin oluşturacağı baskıdan korunmaları amacı ile bir alt komisyon kurulması gerekmektedir” diyen Süllü, “Medyada Cinsiyet Eşitliği İhlallerinin Araştırılması ve Önlenmesi” alt komisyonu kurulmasını önerdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.