CHP’DEN ADALET İÇİN BİRLİKTE MÜCADELE VURGUSU

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) il ve ilçe yöneticileri düzenlenen geleneksel bayramlaşma programında bayramlaştı. Bayramlaşmada ‘adalet’ vurgusu öne çıktı.

CHP’DEN ADALET İÇİN BİRLİKTE MÜCADELE VURGUSU
27 Haziran 2017 Salı 15:14

CHP il ve ilçe yöneticileri, parti il binasında bayramlaşmak için bir araya geldi. İl Başkanı Sinan Özkar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen bayramlaşma programı parti binasının önünde gerçekleştirildi. Programa CHP Milletvekili Cemal Okan Yüksel, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, İl Gençlik Kolları Başkanı Deniz Demirbilek ile çok sayıda partili katıldı.


 
Özkar, partililere Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun selamını iletti

Programın ilk konuşan ismi İl Başkanı Sinan Özkar oldu.  Özkar, partililere Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamını ileterek katılımcıların bayramını kutladı. Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘adalet’ yürüyüşüne değinen Özkar,  “Cumhuriyet Halk Partisi olarak buruk bir bayram geçiriyoruz. Haksız tutuklama ve cezalar ülkenin adalete ne kadar muhtaç olduğunu ortaya koyuyor.   Hak, hukuk ve adalet mücadelesini daha da büyütmemiz gerekiyor. Genel Başkanımızın başlattığı hak, hukuk ve adalet yürüyüşü güç geçtikçe büyüyerek, on binler ile devam ediyor” ifadelerini kullandı.
 
“Her gün 18-20 kilometre yürümek her baba yiğidin harcı değil”

Özkar, bayramın ikinci günü katıldığı adalet yürüyüşü ile ilgili izlenimlerini aktararak, şunları kaydetti: “Genel Başkanımız adalet için başlattığı yürüyüşü kararlılıkla devam ettiriyor. Her gün 18-20 kilometre yürümek her baba yiğidin harcı değil. Ben bunun bedensel güçten değil inançtan ve yürekten kaynaklı olduğunu düşünüyorum. O yürek olmasa o insan o yolu o şekilde yürüyemez. Halkımızda ve Cumhuriyet Halk Partililer de o mücadeleyi yürütecek kararlılık ve yürek olduğunu biliyorum. Zaten bütün güvencemiz de bu. Ülkemizi ayağa kaldıracak, aydınlığa erdirecek, çocuklarımız, torunlarımız için güzel bir Türkiye yaratacak o güce insanlarımız sahip.”
 
“Tahrik ediyorlar ancak tahriklere kapılmayacağız”

Yürüyüş sırasında yaşanan olumsuzluklara da değinen Özkar, “Herkes bizim fikrimize, düşüncemize katılmak zorunda değil. Ama edep içerisinde ve şiddete başvurmadan bunun yapılması gerekiyor. Tahrik ediyorlar. Ancak biz tahriklere kapılmayacağız. Biz olgunlukla, şiddet içermeyen bu barışçıl yürüyüşümüzü sonuna kadar devam ettireceğiz” dedi.
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.