CHP’de aday adaylığı süreci başladı

CHP İl Başkanı Rabia Akman, partisinin yerel seçim takvimine ilişkin açıklama yaptı.

CHP’de aday adaylığı süreci başladı
02 Ekim 2018 Salı 12:19

CHP İl Başkanı Rabia Akman,Genel Merkez tarafından kendilerine gönderilen genelgede, seçimlere etkin ve verimli bir şekilde hazırlanmak için YSK'nin yayınlayacağı seçim takviminin beklenmediğini söyledi.

Akman, yerel yönetimler seçiminde aday adayı olmak isteyenlerin başvurularını 1-19 Ekim 2018 tarihlerinde yapabilecekleri bildirildi.

Akman, CHP seçim genelgesine göre, aday adayı olmak isteyen il, ilçe ve belde başkanları ile yönetim kurulu üyelerinin 1-12 Ekim tarihleri arasında görevlerinden istifa etmek zorunda olduğunu belirtti.  Akman milletvekilleri, belediye başkanları, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri ve muhtarların ise adaylık için istifa etmelerinin zorunlu olmadığını kaydetti.

Akman aday adaylığı için başvuracak kadın ve genç adaylardan belirlenen rakamların yarısının alınacağını, engelli, şehit yakınları ve gazilerin ise herhangi bir ücret ödemeyeceğini ifade etti.

Yerel seçimler için iddialı konuşan Akman, “Bozkırın ortasında nazar boncuğu gibi duran bu şehir yerel seçimde yine sosyal demokrat kimliğini gösterecektir. Bu zamana kadar belediyelerimizin yapmış olduğu hizmetler ortadır. Başkanlarımızın başarısı görülmektedir.  Yerel seçimlerde mevcut belediyelerimizi kazanıp üstüne yenilerini ekleyerek, Büyükşehir Meclisi’nde çoğunlu alarak Eskişehir halkına hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.