CHP’de aday adaylığı hız kazandı

CHP’de aday adaylığı hız kazandı. Son olarak parti il binasında yaptıkları açıklamalar ile Garip Yıldırım ve Yılmaz Özçelik aday adayı olduklarını kamuoyu ile paylaştılar.

CHP’de aday adaylığı hız kazandı
12 Mart 2023 Pazar 14:55

ESKİ’nin eski genel Müdürü Garip Yıldırım Eskişehir’e ESKİ’nin başındayken yapmış olduğu hizmetleri siyasette de yapmak istediğini belirterek, Tek Adam’ın bekasının devletin ve milletin bekasının önüne geçtiğini söyledi.

Yıldırım açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Köy Hizmetleri Bölge Müdürü ve ESKİ Genel Müdürü olarak Eskişehirimize yapmış olduğum hizmetleri daha ileriye taşımak amacıyla milletvekili aday adayı olmaya karar verdim. Kentin genelinin yaşadığı sıkıntılarını bilmekteyim. Eskişehirimizin sorunlarının çözüme kavuşturulması konusunda sizlerle birlikte çalışma arzusu içindeyim. Ülkemizde açlık, yoksulluğun hane halkı tarafından ağır bir şekilde hissedildiği, hak-hukuk-adalet duygusunun zayıfladığı, cumhuriyetimizin kazanımları olan tüm kurumların tahrip edildiği, tüm kurumlara güven en asgariye düştüğü ortamda dostlarım ve arkadaşlarım “daha fazla görevden kaçamayacağımı, hizmet etmemin gerekli-zorunlu olduğunu “ uzun bir süredir ısrarla söylüyorlardı. İşte karşınızdayım. Benimle aynı kaygıları, endişeleri, kuşkuları yaşayan; ülkemiz için benimle aynı duyguda olan, bu olumsuzlukları birlikte sırtlanmaya, yok etmeye hazır dostlar da benim yanımda.

Ülke iyi yöneltilmiyor

Türkiye’nin iyi yönetilmediğini belirten Yıldırım, “ Önümüzdeki seçim ülkemizde sosyal hukuk devletinin yeniden tesis edilmesi; insanların geleceğe umutla bakabilmesi için 85 Milyon yurttaşımızın seçimlerde sandık başına giderek oylarını kullanması ve kullanılan oylara sahip çıkması ile mümkündür. Tek adama dayalı bu ucube sistemle birlikte; Adalet sistemi bozuldu; yolsuzluklar arttı, toplum yozlaştı, ayrışmalar arttı. Tek adamın bekası ve çıkarları, devletin ve milletin çıkarlarının önüne geçti. Siyasi yozlaşma ve haksız kazanç, israf en üst seviyeye çıktı. İnsan onuruna uygun yaşamak; yoksulluğa ve toplumsal dışlanmaya karşı korunmak; adil, güvenli ve sağlıklı çalışma koşulları; fırsat eşitliği, kendin ve ailen için sosyal güvenlik ve sağlık yardımı; standart konutlarda yaşam; engelsiz yaşam; eşit muamele görmek; düşünceni özgürce ifade etmek ve örgütlenmek; güven ve huzur içinde yaşamak, demokratik, laik, sosyal devlet senin hakkın” dedi.

Özçelik: Liyakata ihtiyacımız var

Uzak Yol Gemi Kaptanlığı yapan Yılmaz Özçelik ise “demokrasiye, güçlendirilmiş parlamenter sisteme, liyakata ihtiyacımız var” diyerek adaylığını açıkladı. Ülkenin medeniyetten, hukuktan, adaletten bu kadar uzaklaştığını daha önce görmediğini belirten Özçelik, “Üzülerek söylemeliyim ki ülkemi medeniyetten, hukuktan ve adaletten hiç bu kadar uzak ve iflasın eşiğinde görmedim.19 Mayıs 1919 da Samsunda ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı Kurtuluş Savaşı medeniyete açtığı kapı şah damarımız olan medeniyetimiz fabrikalarımız tersanelerimiz limanlarımız Üniversitelerimiz Eğitim ve öğretim kurumlarımız Askeri Okullarımız ,andımız ve Cumhuriyetimizden eser kalmamış. Canı Ülkemiz vatanımızda yaşanan kabul edilemez hukuksuzluk insan onuruna kasteden bir Yöntem ve idare şekli, mevcut Devleti Devlet yapan kurumlar yok olmuş mevcut olanlarda da topyekûn bir iflas var.

İşte Bu Nedenle 19 mayıs 1919 da Samsun da olduğu gibi Anadolu şehrimiz olan Eskişehirimiz den Kurtuluş savaşı mücadelemizi yeniden başlatmak bu kutlu mücadelemizde tutuşturacağımız bu meşale de bir katkıda bulunmak ,Cumhuriyetimizi yeniden inşa etmek için Millet vekili aday adayı oldum” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hatuce yıldırım - 1 yıl önce
Garip yıldırım istanbul teknik üniversitesi inşaat mühendisliğini derece ile bitirmiş bu güne kadar rskişehirde çok güzelhizmetler yapmış tecrübeli ve birikimli bir kişidir. Debremle yaşadığımız bu günlerde garip bey gibi bir inşaat mühendisi ülkemize çok şey katacaktır hayır olsun