CHP TEPEBAŞI İLÇE BAŞKANI DALGIÇ ÜNLÜ’YE SERT ÇIKTI

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü’nün yaptığı açıklamalara yanıt veren CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç, “AKP İl Başkanının, Çanakkale’yi Antalya ile Bodrum ile karıştırdığı, Marmarise gitmekle Çanakkale’ye gitmenin farkını anlayamadığı ortadadır. Çanakkale, 250 binden fazla şehidin yattığı, toprağı bu şehitlerin kanı ile kıpkırmızı olmuş, kurtuluşun beşiği olan bir vatan toprağıdır” dedi.

CHP TEPEBAŞI İLÇE BAŞKANI DALGIÇ ÜNLÜ’YE SERT ÇIKTI
15 Şubat 2018 Perşembe 16:36

Ünlü’nün yaptığı açıklamalara yanıt veren Dalgıç, AKP İl Başkanının bazı medya organlarına yaptığı ve Tepebaşı Belediyesini de hedef alan, beyanları sebebi ile bu açıklamayı yapmak gerekmiştir. Siyasetin dilinin değişmesi ve uzlaşıyı hatta beşeri ilişkilerin sürdürülmesini imkansız hale getirecek üslubun terkedilmesi gerektiği açıkça ortadayken, AKP siyasetinin en tepeden başlayıp, aşağılara kadar sirayet eden iğneli ve yaralayıcı dili, Türk halkının ahlak anlayışına da uygun değildir. Halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek suçuna bir fail aranıyorsa, sayın savcıların AKP yöneticilerini takip etmesi yeterli olacaktır” dedi.

“ÇANAKKALE İLE ANTALYA’YI KARIŞTIRIYOR”

Ünlü’nün Tepebaşı Belediyesini seyahat acentesine benzetmesi ile ilgili olarak da açıklama yapan Dalgıç,  “AKP İl Başkanı konuşmasında; Tepebaşı Belediyesi’nin turizm acentesi haline getirildiğini ifade etmiştir. Bu ifadesi ile kastettiğinin, Tepebaşı Belediyesinin, belde halkını, Çanakkale’ye ve Anıtkabir’e götürmesi olduğu anlaşılmaktadır. AKP İl Başkanının, Çanakkale’yi Antalya ile Bodrum ile karıştırdığı, Marmarise gitmekle Çanakkale’ye gitmenin farkını anlayamadığı ortadadır. Çanakkale, 250 binden fazla şehidin yattığı, toprağı bu şehitlerin kanı ile kıpkırmızı olmuş, kurtuluşun beşiği olan bir vatan toprağıdır. Çanakkale’yi gezenler, kumsalda sıcak kumlara basarak değil, her yana yayılmış şehit kanına basmamaya gayret ederek gezerler. Tepebaşı halkı da, Çanakkale şehitlerini ziyaret etmeyi, çöplerinin toplanmasından üstün tutar. AKP İl Başkanı bir suçluluk duygusu ile olacak, kendi siyasi hataları ile şehit olanlar dışındakileri şehit saymıyor olsa gerek ki, Çanakkale şehitlerine yapılan ziyarete turistik ziyaret diyebilmektedir. Yine Anıtkabir, turistik bir mekan değil, Atatürk diyemeyen bir güruh hariç, Tüm Türk halkının ömründe en az bir defa ziyaret etmek için can attığı, Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün istirahatgahı, manevi huzurudur.  Bu sebeplerle, AKP İl Başkanının Atatürk ve Çanakkale Şehitleri adına tüm Türk halkından ve Tepebaşı Belediye Başkanından özür dilemesi gerekir” diye konuştu.

“AKP BELEDİYECİLİĞİNİN BU ANLAYIŞININ, SONUNDA ŞEHRE İHANET ETTİK İTİRAFI NOKTASINA GİTTİĞİNİ GÖRDÜK”

Dalgıç açıklamasını şu şekilde sürdürdü, “Yine konuşmasında, halkın belediyeden tek beklentisinin iyi ulaşım, huzurlu, güzel, rahat, imarı yapılmış evlerde oturmak olduğunu, imar planı yapmak ve çöp toplamak dışında belediyenin yapacağı bir işin olmadığını ifade etmiştir. AKP Belediyeciliğinin bu anlayışının, sonunda şehre ihanet ettik itirafı noktasına gittiğini gördük. Belediyeler, belde halkının refah ve mutluluğu için hizmet ederler. Yol yapmak, çöp toplamak, imar planı yapmak asgari yapılması gerekenlerdir. Bunun üzerine belde halkının mutluluğu için yapılan her çalışma, proje ve sosyal faaliyet belediyelerin farkını ortaya koyar. Ahmet Ataç’ın farkı ve başarısı da buradadır. Tepebaşı Belediyesi sadece imar planı yapmaz, çocukların sağlığı için diş taraması yapar, yaşlıların bakımı  için Alzheimer merkezi ve yaşlı bakım evleri yapar, kadınların sosyal hayata ve üretime katılması için belde evleri açar, özel nitelikli gençlerin hayatın içinde olması için montaj atölyeleri ve onların çalıştığı kafeler açar. Bedenen ve ruhen sağlıklı çocuklar yetişsin diye spor kompleksleri, çocuk çocuk senfoni orkestraları açar, bakıma muhtaç yaşlılara evde bakım hizmeti verir. Yani toplumun her kesiminin insanca yaşaması ve yetişmesi için çalışır.

AKP İl Başkanı, Tepebaşı Belediyesi ile ilgili konuşmadan önce, biraz dikkatli olmalı, iftiranın eninde sonunda kendisine geri döneceğini bilmelidir.

AKP İl Başkanı bağlar bölgesinde sokakların çok dar olduğu, bazı sokaklara güneşin dahi girmediğini ifade etmiş. Oysa bu bölgelerdeki kat yükseltilmesi ve planların çoğu AKP’li Belediye Başkanı Tacettin Sarıoğlu zamanında yapılmıştır. Şehrin geçmişini iyi bilmeyen ve şehirle ilgili alt yapısı olmayan il başkanı farkında olmadan kendi kalesine gol atmaktadır.

AKP İl Başkanı konuşmasında bir de, termik santral şehrin zararınaysa ben neden isteyeyim gibi bir laf etmiş. AKP İl Başkanı önümüzdeki günlerde yapılacak sözde İl Kongresinde tekrar başkan yapılıyorsa, biat etme kabiliyetinin yüksekliğindedir”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.