CHP SORDU: GENÇLER NE YAPACAK?

Gençlik ve Spor İşlerinden Sorumlu CHP Eskişehir İl Başkan Yardımcısı Ali Alkan, Eskişehir’in öğrenci kenti olduğunu hatırlatarak , “Öğrenciler de bu süreçten bir hayli etkilenmiş durum da. Çalışıp okuyanlar mağdur. Çalışmayanların ise anne babaları işsiz kalınca sözleşme yaptıkları apart ve evlerin kiralarını ödeyemez oldular. 2 milyon kişiye dağıtılacağı söylenen nakit yardımdan daha önce sosyal yardımlaşma da kayıtları olanlar faydalandı. Peki, işlerini geçim kaynakları olan günlük yevmiyelerini kaybeden ve mevcut 8 milyona işsize eklenen yurttaşlarımız ne olacak?” dedi.

CHP SORDU: GENÇLER NE YAPACAK?
12 Nisan 2020 Pazar 12:12

Alkan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: Dünya çapında bir salgına neden olan Covit-19 ülkemizde de bütün etkisiyle kendini hissettirdi. Görünen o ki hissettirmeye de devam edecek. Salgının sağlık boyutu ve sağlığımıza olan etkisi yazılı ve görsel basında konuşuluyor.

       Fakat bazılarının konuşmak görmek istemediği bir sorun daha var. İşsizlik!

Covit-19 salgınından önce yaklaşık 8 milyon olan işsiz sayımız salgın nedeniyle kapanan işletmeler ve günlük çalışan işçilerin yevmiyelerini kaybetmelerinden dolayı katlanarak artı. Öğrenci şehri olan Eskişehir’imiz de malumunuz genç nüfus oldukça yoğun. Kafelerde, yiyecek içecek sektöründe komi garson ve paket servis elemanı olarak çalışan gençler işsiz kaldı. Ve henüz hiçbir yerden yardım alamıyorlar.    

     Öğrenciler de bu süreçten bir hayli etkilenmiş durum da. Çalışıp okuyanlar mağdur. Çalışmayanların ise anne babaları işsiz kalınca sözleşme yaptıkları apart ve evlerin kiralarını ödeyemez oldular. 2 milyon kişiye dağıtılacağı söylenen nakit yardımdan daha önce sosyal yardımlaşma da kayıtları olanlar faydalandı.

Peki, işlerini geçim kaynakları olan günlük yevmiyelerini kaybeden ve mevcut 8 milyona işsize eklenen yurttaşlarımız ne olacak? Onların mağduriyeti nasıl giderilecek?  Yeni genç işsizler bu yardımlardan yararlanamıyor. Korona ile mücadele kapsamında açıklanan yardım paketlerini her ne kadar yeterli bulmasak da açıklanan yardım tedbirleri uygulanmıyor.6 ay ertelemeli 10 bin TL ye kadar verileceği söylenen krediler için başvurular yapıldı ama hala olumlu yada olumsuz bir cevap alabilen yok.

    Sayın Cumhurbaşkanı ‘’Geliri olmayan herkes devlete başvursun’’ dedi. Fakat Eskişehir Valiliğinin telefonlarına çıkan yok maalesef. E-devlette doldurulacak bir yardım formu yok. Ulaşılabilen tek yer Belediyeler ama onların da gelirleri ve bağışları kesiliyor, belediyelere bağlı aş evleri hesaplarına bloke konuluyor.

    Hükümetin amacı üzüm yemek mi bağcı dövmek mi anlamadık. Bir an önce herkesi kapsayan önlemler alınmalı alınan kararlar da ivedilikle uygulanmalıdır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.