CHP SERT ÇIKTI: UCUZ SİYASET YAPILIYOR

CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Doğan’ın ucuz siyaset yaptığını belirterek, “Devletin ve Valiliğn ortaya koyduğu projeleri kendisininmiş gibi yaparak göz boyamaya çalışıyor” dedi.

21 Ocak 2019 Pazartesi 16:24

Çınar yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "AKP Odunpazarı Belediye Başkan Adayının, valilik aracılığı ile belirli mahallelerde gerçekleştirilen yatırımları sahiplenerek, seçim çalışması içine girdiğini gözlemledik. Devletin ortaya koyduğu çalışmaları kendi siyasi hedeflerine yönelik propaganda aracına dönüştüren bu zihniyetin sergilediği davranış aslında bizleri şaşırtmadı.

4 Mayıs 2018 tarihinde Eskişehir valiliği yatırım izleme ve koordinasyon başkanlığı tarafından Odunpazarı Belediye Başkanlığı’na gönderilen bir yazı ile “İlimize ait KIRDES 2018 (Kırsal Alt Yapı Destekleme Programı) kapsamında ilçenize bağlı ekli yatırım programında belirtilen mahallelerde kilitli parke taşı bordür döşeme işi yapılacaktır. Yapılacak yatırımın mükerrer olmaması açısından programda belitlen mahallelerde belediyemiz tarafından herhangi bir yatırım planı yapılmaması hususunu rica ederim”   denilmektedir.

Yatırım izlemem ve koordinasyon bu tip çalışmaları sadece Odunpazarı ilçemizde değil,Alpu, Seyitgazi, Sivrihisar, Çifteler gibi ilçelerimizde de yapmakta özellikle 24 Haziran seçimlerinde bir çok ilçeye yatırım yağdırılmaya çalışılmıştır.

Devletin güç ve imkanlarını kullanıyor

Doğan’ı devletin güç ve imkanlarını kendi siyasi ikbali için kullanmakla suçlayan çınar şöyle konuştu:

Yatırım izleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nın “yatırımın mükerrer olmaması için belediyemiz tarafından yatırım yapılmaması” açık ve net bir şekilde istendiği halde AKP Odunpazarı Belediye Başkan Adayı’nın bu çalışmayı kendi çalışması gibi lanse ederek oy devşirmeye çalışması kelimenin tam anlamıyla ucuz siyasettir, popülizmdir, devletin güç ve imkanlarını kendi siyasi hedefleri için kullanmaktır.

Kaldı ki; belediyecilik bilgi birikim işidir. 31 Mart seçimleri öncesinde denk getirilerek bu mevsimde kilitli taş döşemek de israftır. Vatandaşın parasını çar çur etmektir. Bu mevsimde döşenmen kilitli taş çöker. Zemini sağlam olmayan alanlarda kilitli taş döşemek uygun değildir. Buna rağmen yapılan işlem oy devşirmeye çalışmaktır. 4 Mayıs 2018 tarihinde alınan bir kararı şartların uygun olmadığı bugün uygulanmasına göz yuman kamu görevlileri kamu zararının olmasına neden olmaktadır.

Sultandere Mahallemize Odunpazarı belediyemiz tarafından gereken alt yapı ve üst yapı çalışmaları bütün hızıyla yapılmakta, başta okul, cami ve muhtarlık önünde tretuvar kaldırımlar yapılmış, köy içi yolları mekanik ve asfalt freze malzemesi serilerek iyileştirilmiştir.

Büyükşehir Belediyemiz tarafından Sultandere -75. Yıl tramvay hattı için milyonlarca liralık yatırım yapılmakta, Sultandere halkımızın yaşam koşullarının daha da arttırılması ve iyileştirilmesi için her türlü koşul düşünülmektedir.

Valiliğin ve devletin ortaya koyduğu projeleri kendi siyasi ikbaline mal ederek, fotoğraf verenler halkın gözünü boyuyarak, işportacı belediyecilik anlayışını sergilemektedirler. Bir tarafta devletin tüm olanaklarını arkasına alarak, siyaset yapanlar,  diğer tarafta halkın gücünü arkasına alarak hizmet götürenler

Halkımızı bu zihniyet karşısında uyarıyoruz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.