CHP SAHALARA İNİYOR

CHP, parlamenter sistem ve cumhuriyet rejimi konusunda toplumsal muhalefeti güçlendirmek amacıyla Salı günü sahalara iniyor. Kampanya da ‘hayır’ vurgusu yapılacak, vatandaşla bir bir görüşme sağlanacak. Diğer siyasi partilerden de destek alınacak.

CHP SAHALARA İNİYOR
29 Ocak 2017 Pazar 15:34

CHP’nin Pazar toplantısı yoğun katılımla gerçekleşti. Toplantının gündemi, Nisan’da yapılması düşünülen anayasa değişikliğiyle ilgili referandumdu.  CHP İl Başkanı Sinan Özkar, partilerinin referandum stratejisi hakkında bilgi verdi. Diğer siyasi partiler ile görüşmelerin devam ettiğini aktaran Özkar, parlamento dışındaki diğer tüm siyasi partilerin hemen hemen hepsinin ‘hayır’da birleştiğini ifade etti.   Bu yolda Cumhuriyet Halk Partisi’nin yalnız olmadığını belirten Özkar, “Mücadeleyi veren diğer siyasi partilerde yalnız değildir. Bizde onlarla destek ve dayanışma içerisindeyiz” dedi. Yarın milletvekilleri ve belediye başkanları ile bir toplantı gerçekleştireceklerini ve yol haritalarına son şeklini vereceklerini söyleyen Özkar, “Salı gününden itibaren Cumhuriyet Halk Partisi’ni sokaklarda, meydanlarda, mahallelerde her yerde göreceksiniz”  ifadelerini kullandı.
ESKİŞEHİR, TEK ADAM REJİMİNE GEÇİT VERMEYECEK
CHP Milletvekili Utku Çakırözer, tüm partilileri ‘hayır’ kampanyasında aktif rol almaya davet etti. Çakırözer, Eskişehir’de gerçekleştirdiği ziyaretlere değinerek, “Benim gördüğüm hava, Eskişehir’de en azından kendi gezebildiğim yerlerde bu tek adam anayasasına, tek adam rejimine geçit verilmeyeceği şeklindedir” dedi. Anayasa değişikliğinin sadece Cumhuriyet Halk Partisi’nin sorunu olmadığını vurgulayan Çakırözer, “Sadece Cumhuriyet Halk Partisi’nin ‘hayır’ demesi yetmeyecektir. Tüm Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlarının bu paket ile neyin getirilmek istendiğini iyi kavraması ve ona göre net bir şekilde tavrını ortaya koyması gerekmektedir. Bize düşen burada en önemli görev bunun sadece Cumhuriyet Halk Partili kardeşlerimizi değil, partili partisiz tüm yurttaşlarımıza neyin getirildiğini neyin yapılmak istendiğini aktarmaktır. Önümüzdeki süreci çok iyi değerlendirmeliyiz.  Hepimiz bulunduğumuz ortamları değerlendirip bunu anlatmak zorundayız. ‘Hayır’ı sadece, Eskişehir de değil, 81 ilde çıkarmak zorundayız. Ben çıkaracağımıza inanıyorum. En büyük güvencemizde siz değerli, özverili, fedakar partililerimizsiniz. Omuz omuza, kol kola yürüyeceğimiz bir mücadeleye başlıyoruz. Hepimiz bu yolculukta beraber yürüyeceğiz. Sonunda Türkiye’de tek adam rejimine hep birlikte dur diyeceğiz” diye konuştu. 
‘KANDIRILDIK’ DEMEMEK İÇİN ‘HAYIR’ DEMELİYİZ
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Türkiye’nin referandum sürecine girdiğini ve tartışılması gereken en önemli konunun da anayasa olduğunu ifade etti. Kurt, konuşmasında şunları söyledi: “Kandırıldık’, ‘yanlış yaptık’, ‘tüh’ dememek için bu anayasaya toptan ‘hayır’ demek lazım. Bu ‘hayır’ın mümkün olduğunca oranını yükseltmek lazım. Bu da sadece Cumhuriyet Halk Partililerin işi değil. Adalet ve Kalkınma Partisi’nde, bu ülkenin geleceğini düşünen, bu ülkenin gerçekten güçlü bir Türkiye olmasını isteyen insanların daha çok düşünmesi kazım. Şimdiye kadar Türkiye’de 15 yıldır, yapılamayan ne vardı? Kim engel oldu? Kim engel oldu da biz güçlü olamadık? Şimdi olacağız. Bu mantıkla güçlü bir Türkiye asla olmaz. Başarısız bir yönetim ülkeyi bu hale getirmiştir. Bu başarısız yönetimi bir kez daha uyarmak için ‘hayır’ demek lazım.”
KENDİ SEÇMENİ DAHİ ‘EVET’ DEMEYECEK
CHP Milletvekili Cemal Okan Yüksel,  AK Parti’nin seçmenleri korkutmak için terör silahına sarıldığını belirtti. Yüksel, “Önümüze koydukları metin savunabilir bir metin değil. Halka gidip de bu metinde ayrıntıları anlattıkları zaman kendi seçmenlerinin dahi buna ‘evet’ demeyeceklerinin farkındalar” dedi.
 
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.