CHP PM Üyesi Usluer: Kongre için tüzük ne diyorsa o geçerlidir

CHP Parti Meclis Üyesi Gaye Usluer Kanal 26’da Muharrem Esen’in sorularını cevapladı. Usluer, “Oyların çalındığı yok, ama İmamoğlu’nun mazbatası, halkın ise iradesi çalınmış, demokrasi kültürümüz ezilmiştir” dedi.

CHP PM Üyesi Usluer: Kongre için tüzük ne diyorsa o geçerlidir
15 Mayıs 2019 Çarşamba 16:09

Kanal 26’da Muharrem Esen’in sorularını yanıtlayan Gaye Usluer “31 Mart seçimlerinin sonuçları Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasal ve ekonomik krizleri özetledi. Yurttaşlar oylarını AKP’ye vermeyerek, aslında durumdan ne kadar şikâyetçi olduklarını gösterdiler. Yargı, yasama ve yürütme tek kişiye bağlandığı bir düzen söz konusu Türkiye’de tekleşen siyaset karşısında 31 Mart seçimleri bu durumun yansıması diyebiliriz” dedi. Yerel seçimlerde ittifak yasasının olmadığını belirten Usluer, “Yerel seçimlere baktığımızda ittifak yasası yoktu ama yine ittifak zorunluluğunu görüp cumhur ittifakını kurdular. Bizde İYİ Parti ile bir ittifak ile seçimlere girdik. Sanayinin, ekonominin turizmin nabzını tutan kentlerde AKP kaybetti. Cumhur ittifakının kaybedeni AKP, kazanı MHP oldu.” dedi.

AKP’nin yerel seçimleri, genel seçim kaygısı ile ele aldığını belirten Usluer,”Türkiye’nin ardı ardına seçimleri kaldırabilecek ne siyasi, ne de ekonomik gücü vardır. Yerel seçim sonuçlarına bakıp AKP’nin kendi öz eleştirisini yapması gerekiyor. Belediyeleri biz kazandık ama iktidar el değiştirmedi. Dolayısıyla “yurttaşlar mevcut durumdan memnun değiller” diyerek,  AKP’nin bir öz eleştiri yapması gerekiyor.   Oy çalındığı falan yok. Ekrem İmamoğlu’nun mazbatası çalınmıştır, seçmenin iradesi çalınmıştır, demokrasi kültürümüz ezilmiştir” dedi.  

Daha başarılı olabilirdik

Eskişehir’de CHP’nin başarılı bir seçim geçirdiğini belirten Usluer, “Daha başarılı olabilirdik. Birinci cümle CHP başarılı olmuştur. Ama ikinci cümlemiz AKP başarısız olmuştur. İki ilçeyi Seyitgazi ve Alpu’yu biz aldık bu iki ilçeyi daha önceki seçimlerde çok az oy ile kaybetmiştik. Çifteleri sekiz oyla kaybettik ama bence kazandık.  Mevcut belediye başkalarımız başarılı olduğu gerçeğini, görmezden gelmemek lazım. Eskişehirli vatandaşlarımız memnundur ve değişim istememektedir.  Eskişehir kazanmıştır. Bu şehre sahip çıkan herkese teşekkür etmek gerekiyor” dedi.

Ben tarafım

Esen’in "CHP İl yönetiminde kongreye ihtiyaç var mı?" sorusuna Usluer, Tüzüğü işaret ederek “ne gerekiyorsa o yapılmalıdır” dedi. Usluer şöyle konuştu: Mevcut sürecin başlamasında bir katkım yok. Partili olmalı gerekliliklerini ve parti tüzüğünün gerektirdiklerini biliyorum. Soru sorulduğunda tüzüğümüze göre cevap veriyorum. Tüzüğümüze göre geçici yönetim oluşturulduğunda kongreye gidilir. Seçim öncesi yapılan süreçte mevcut duruma itiraz edilmemiştir. Yerel yönetim seçim sürecinde 45 gün sonra seçime gidelim diye bir tavır olmazdı. Şuanda da eski yönetimlerde yer alan arkadaşlarımızın talepleri var. Ben burada tarafım tüzüğün gereğinden yanayım. Soru “tüzüğün gereği nedir?” sorusudur. Soru budur. Cevabı da tüzüğün gerektirdiğinin yerine getirilmesidir. Bunun dışındaki tartışmalar gereksidir. Tüzüğün gereğini yerine getirdiğimiz zaman tartışmalar yaşanmaz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.