CHP Milletvekili Usluer, Bakanlığın okullarda dağıttığı hane beyan formundaki soruları Meclis’e taşıdı; “Bakanlık bu formda sorulanlarla ne amaçlıyor?”

CHP Parti Meclis Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından öğrencilerin yanıtlaması talebiyle Eskişehir’deki okullarda dağıtılan ‘hane beyan formunun’ içeriğindeki soruları Meclis gündemine taşıdı.

CHP Milletvekili Usluer, Bakanlığın okullarda dağıttığı hane beyan formundaki soruları Meclis’e taşıdı; “Bakanlık bu formda sorulanlarla ne amaçlıyor?”
16 Şubat 2018 Cuma 12:20

CHP’li Usluer, Esgündem26.com’un gündeme taşıdığı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Eskişehir’deki okullara dağıttığı ‘hane beyan formunda’ yer alan 12 yaşından büyük tüm bireylerin medeni hallerinin yazılması, hanede kayıtlı 12 yaşından büyük tüm bireylerin çalışıp, çalışmadığı; çalışıyorsa hangi sektörde, çalışmıyorsa nedeninin yazılması’ soruları, Meclis’e taşıdı.

Bakanlığa soru önergesi veren Usluer,  formda öğrencilere yönelik; “12 yaşından büyük tüm bireylerin medeni hallerinin yazılması, hanede kayıtlı 12 yaşından büyük tüm bireylerin çalışıp, çalışmadığı; çalışıyorsa hangi sektörde, çalışmıyorsa nedeninin yazılması” sorularına tepki gösterdi. Usluer, “Şimdi bu formu dolduran bir çocuk 12 yaşını doldurmuş, örneğin 13 yaşındaki ağabeyinin ya da ablasının çalışıp çalışmadığı sorusuna şu yanıtı vermeli; ‘Çalışmıyor çünkü o daha çocuk. Ya da çalışıyor ama o daha çocuk’ Eğer amaç çocuk işçileri tespit etmekse ya da 12 yaşını doldurmuş ve evlendirilmiş çocukları tespit etmekse bakanlığın ulaşabileceği birçok veri var. Bu hassas konuyla ilgili birçok kuruluş ciddi çalışmalar yapıyor. Fakat hükümetin genel tavrı doğruların peşinde olanları yok saymak olduğu için sanırım bu çalışmaları da yok sayıyorlar. Ben konuyu meclise taşıdım ve takipçisi olacağım. Bakanlık bu formda sorulanlarla ne amaçlıyor? Bunun cevabını kamuoyu ile de paylaşacağım tabi cevap gelirse” diye konuştu.

Usluer, soru önergesinde şu soruların yanıtını istedi:

1-Bu formun amacı nedir?

2-12 yaşını doldurmuş bir çocuk Bakanlığınızın nezdinde işe gidebilir mi?

3-12 yaşını doldurmuş bir çocuk Bakanlığınız nezdinde evlenebilir mi?

4-Okullarda öğrencilere dağıtılan bu formlardaki sorular kimler tarafından ne amaçla hazırlanmaktadır?

5-Bakanlık çocuk gelinleri ya da çocuk işçileri tespit etmek istiyorsa neden deklare edilen verileri dikkate almıyor? Ya da Bakanlığınız başka bir niyetle mi hareket ediyor?

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.