CHP'li Usluer tutuklu Boğaziçili öğrencileri Meclis gündemine taşıdı

CHP Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer tutuklu Boğaziçili üniversite öğrencilerini meclis gündemine taşıdı. Usluer, “ Sayın milletvekilleri, elbette ki bu çocuklar üniversitelerine dönecekler, elbette ki muhbirler kaybedecek, düşünce özgürlüğü bu ülkede mutlaka kazanacak, taassup mutlaka yenilecek” dedi.

CHP'li Usluer tutuklu Boğaziçili öğrencileri Meclis gündemine taşıdı
05 Nisan 2018 Perşembe 10:27

 

Meclis kürsüsünden seslenen Usluer, “25 Martta ranzalarından, odalarından, evlerinden, okulun kamusal alanından yaka paça gözaltına alınan, dün "Dışarıda infial var, başka çarem yok." diyen hâkim tarafından tutuklanan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, bizim çocuklarımız adına konuşmak üzere söz aldım. Pırıl pırıl çocukları, üniversite öğrencilerini tutukladınız. Ne için? Savaşa karşı barışı savundukları için. Ne için? Hükûmeti eleştirdikleri için. Biat ettirmek, her sesi kısmak, korkuyla teslim olmuş bir toplum yaratmak istiyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanının konuyla ilgili söylemlerini eleştiren Usluer, “AKP Genel Başkanı, dikkat edin "Cumhurbaşkanı" demiyorum, AKP Genel Başkanı "Okuma hakkı vermeyeceğiz." diye tehdit ediyor. AKP Genel Başkanı "vatan haini" diyor, "terörist" diyor. Kusura bakmayın, Hükûmetin güvenlik politikalarını eleştirmek suç değildir, terör örgütü propagandası yapmak hiç değildir. Boğaziçi Üniversitesi bu ülkenin en özgür üniversitelerinden biridir. Boğaziçi Üniversitesinde her görüşten öğrenci vardır. Kavga etmezler çünkü Boğaziçi Üniversitesinde hoşgörü vardır. Bugün Boğaziçi Üniversitesinin içinde sivil polisler dolaşıyor” dedi.

 

AKP’nin üniversiteler üzerinde baskı kurduğunu söyleyen Usluer, “Bu ülkenin en iyi üniversitelerini ablukaya aldınız, hocaları ihraç ettiniz, tutuklattınız. Kürsüleri boşalttınız ve buradan dinlemiyorsunuz çünkü dinleseniz vicdanlarınız biraz olsun kanayacak. Boğaziçi Üniversitesine kayyum rektör atadınız, iç barışı bozdunuz. Yetmedi, provokatif eylemleri destekleyerek öğrencileri birbirine düşürdünüz. Ben yüce Meclis kürsüsünden konuşuyorum ama Boğaziçili öğrenciler Türkiye'nin her yerinde, her platformdan sizlere sesleniyor. Duyuyor musunuz değerli milletvekilleri? Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri seslerini duyurmak için sizlere sesleniyorlar. Bu ülkenin en seçkin üniversitelileri sizlere bir şeyler anlatmaya çalışıyorlar, duyuyor musunuz? Dinlemek istiyor musunuz değerli milletvekilleri?” şeklinde konuştu.

   

Usluer son olarak şunları söyledi: “Elbette ki bu çocuklar üniversitelerine dönecekler, elbette ki muhbirler kaybedecek, düşünce özgürlüğü bu ülkede mutlaka kazanacak, taassup mutlaka yenilecek, savaş naraları kaybedecek, barış şiirleri okunacak ve hatırlayın değerli milletvekilleri, tarihin her döneminde istibdat kaybetmiş, hürriyet kazanmıştır”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.