CHP'Lİ BELEDİYELERDEN TOKİ'YE ELEŞTİRİ

TOKİ’nin Eskişehir’de sadece AK Partili Belediyelere toplu konut yapması nedeniyle açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı ve CHP’li belediye başkanları TOKİ’ye seslendi: “Adil ol” En sert yorum ise Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç’tan geldi. Ataç, toplu konut ile ilgili olarak hükümetin ayrım yaptığını belirterek, şehitleri bile ayrıştırın birleştirici olamayacaklarını söyledi.

CHP'Lİ BELEDİYELERDEN TOKİ'YE ELEŞTİRİ
03 Ocak 2020 Cuma 13:14

Toplu Konut İdaresi’nin hükümetin taşeronuna dönüştüğünü belirten CHP İl Başkanı Abdulkadir Adar "Toplu Konut İdaresi hükümetlerin taşeronu niteliğine dönüştü. Türkiye’de 100 bin konut yapılacağı ifade edildi. Eskişehir’e düşen toplu konutların tamamı AK Partili Belediyelerin yönetimdeki ilçelere yapıldığını gördük.  Eskişehir milletvekili sadece Adalet ve Kalkınma Partililerin milletvekili gibi davrandıklarını gördük.  Toplumu ayrışmaktan derhal vazgeçilmelidir. Toplum ayrıştırarak hiçbir yere varılamamıştır. Biz Adalet ve Kalkınma Partili belediyelerin dışında Odunpazarı, Tepebaşı, İnönü Seyitgazi, Alpu, Mahmudiye, Han ve Mihallıçık’ta da artık toplu konutların yapılmasını bekliyoruz. Buraların da ihtiyacı olduğu bilinmesi gerektiğini belirtiyorum. Odunpazarı bildiğiniz gibi Adalet ve Kalkınma Partisi’ndeyken TOKİ marifeti ile çok bina yapıldı. Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçince Toplu Konut İdaresi buradan elini ayağını çekti. Odunpazarı belediye başkanımızın bu konuda ciddi gayreti oldu. AK partili milletvekili ile görüştüğünü sözler verildiğini ama hiçbir vaadin yerine getirilmediğini biliyorum” dedi.

Tepe: 250 konuta acil olarak ihtiyacımız var

Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe ise 250 konuta acil olarak ihtiyaçlarını olduğunu belirterek,Bildiğiniz üzere geçen haftadan buyana TOKİ’nin ilçelerimize dağıtmış olduğu konutlar üzerine bizde çalışıyoruz. Konut yetersizliğinden dolayı pek çok işçimiz geliş gidiş yaptığını belirtmek istiyorum. Kırka ve Seyitgazi merkezine 250 acil konuta ihtiyacımız bulunmakta. Bunun ile ilgili olarak belediyemize düşen ne kadar sorumluluk varsa gereğini yapacağız.

TOKİ bize üvey evlat muamelesi yapmasın

Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan ise “Toplu konut idaresinin bizlere üvey evlat muamelesi yapması hoş bir şey değil. Bizim Mahmudiye ilçemizde de konut ihtiyacı vardır. Yer olarak biz her türlü yeri tahsis ederiz.  Toplu Konut İdaresi’nden bize 100 konut pay verilirse, biz devletin ayrımcılık yapmadığını göreceğiz. Biz Eskişehirsin milletvekillerine Eskişehir milletvekili olarak bakıyoruz. Emine Nur Günay daha önce yaptığı gibi yine ayrımcılık yapmıştır. Dileriz bu uygulama yanlışından dönerek bizlere de bu fırsatı verirler” diye konuştu.

ATAÇ’TAN TOKİ YORUMU:

AYRIŞTIRIYORLAR

Sözlerine Kanal İstanbul Projesi’ni değerlendirerek başlayan Ataç  “Kanal İstanbul sadece İstanbul’un problemi değil. Bütün Türkiye’nin problemi. İstanbul’un sorunu bütün Türkiye’ye şamildir. Bu yüzden vatandaşlarımızın tepkileri son derece doğrudur. İşsizlerin, yoksulluların, emekli ve engellilerin çok sıkıntı yaşandığı bir dönemde paranın Kanal İstanbul’a harcanması çok anlamlı değil” dedi.

Sosyal konutlar ile ilgili olarak yine ayrımcılık yapıldığını belirten Ataç, “Buraya kadar zaten birleştirici bir eylemleri olmadı, her konuda ayrım yaptılar. Hatırlarsınız, geçmişte şehitleri bile ayırdılar. Şehitleri bile ayıran mantığın hiçbir konuda birleştirici olacağını düşünüyorum. Yapılan konutların yoksul vatandaşları kapsaması lazım ama görüyorum ki yine varlıklı ailelere kalacak. Bu konuda daha titiz davransınlar. Önce yoksullara sahip çıksınlar, sonra diğer kesimlere verebilirler.

Erdal Şanlı: Han’daki insanlar öyle yaşamaya mahkum değiller

Her konuda diğer ilçelerden daha hazır olduklarını belirten ve daha önceden ayarlanan 55 binmetre karelik alanı hatırlatan Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, “Bizim her şeyimiz hazır. AKP’li belediyelere baktığımız zaman arsaları bile hazır değil. Bizim diğer ilçelerden farkımız hanın yarısında fazlası çatılarına naylonlar sererek yaşamlarını sürdürüyorlar. Bizim Han’daki insanlar öyle yaşamaya mahkûm değiller. Madem bunun adına sosyal konut diyorlar bizin vatandaşlarımıza birer sosyal konut yapsınlar. 7-8 yıldır hükümet söz veriyor “polis lojmanı ve sağlık ocağı yapacağız” diyor ama öyle duruyor.” dedi.  

“Alpu gelişmeye en açık ilçe”

Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güller ise Alpu ilçesinde yapımı devam eden Raylı Sistemler Test Merkezi’ni hatırlatarak, TOKİ maalesef bugün bizlere üvey evlat muamelesi yapmaktadır. Bugün Alpu ilçesi büyümeye gelişmeye en elverişli ilçelerin başında gelir. Fakat bir tane memurumuzun konaklayacağı bir yer yoktur. Memurlarımız Alpu’ya gelip geri dönmektedir. Anadolu üniversitesi 2015’ten beri raylı sistemler idari bina ve sosyal donatı alanlarının %80’nı tamamlanmış raylı sistemler ile birlikte yan sanayinin gelmesi düşünüldüğünde bu toplu konut projesinin kullanılması gerekir.. Adalet varsa paylaşımın adaletli bir şekilde yapılması gerekir. Bu tamamen siyasi bir bakış açısı ile değerlendirilmiştir. 750 konut 1500 konuta çıkarılabilir. Bizlerde bu toplu konut projelerinden yaralanmak istiyoruz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.