CHP, KILIÇDAROĞLU’NUN MYK’YA SUNACAĞI LİSTEYE KİLİTLENDİ

CHP’de 24 Haziran milletvekili seçiminde aday olacak 600 kişinin ismi bugün önce MYK ardından toplanacak PM’de karara bağlanacak. Kritik toplantıya saatler kala herkes nefesini tuttu ve listelerdeki sürprizleri merak etmeye başladı.

CHP, KILIÇDAROĞLU’NUN MYK’YA SUNACAĞI LİSTEYE KİLİTLENDİ
20 Mayıs 2018 Pazar 13:00

YSK’nın açıkladığı seçim takvimine göre yarın siyasi partilerin milletvekili aday listelerini teslim etmeleri gerekiyor. Listelerin teslim edilmesine bir gün kala CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendi partisinin aday listesini belirlemek için bugün saat 15:00’de önce Merkez Yönetim Kurulu’nu (MYK) ardından 19:00’da Parti Meclisi (PM) toplayarak, günlerdir kurmaylarıyla üzerinde çalışarak hazırladığı aday listelerine son şeklini vereceği öğrenildi.

PERFORMANS BELİRLEDİ!

Kılıçdaroğlu’nun mevcut milletvekilleri konusunda ise kararını verirken, Meclis performansları, partinin verdikleri görevleri yerine getirip getirmedikleri ve parti disiplinine ne kadar uyduklarına göre listeye alıp almamaya karar verdiği öğrenildi. CHP’de 130 milletvekilinden en az 70’nin liste dışında kalması bekleniyor.

MYK’DAN 3 FİRE BOMBASI

DÜZGÜN HABER’in CHP kulislerinden edindiği bilgiye göre, Kılıçdaroğlu’nun 18 kişilik Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerinden en az 3 isme milletvekili listesinde yer vermeyebileceği de öne sürüldü.

PM’NİN KAÇI LİSTEDE?

CHP Lideri’nin Parti Meclisi’nden ise yaklaşık 20 ile 25 arasında bir ismin listelerde seçilecek yerde olabileceği ifade ediliyor. Bazı PM üyelerinin ise kritik yerlere yazıldığı öğrenildi.

KADIN VE GENÇLER LİSTEDE

Kılıçdaroğlu’nun bir diğer sürprizi ise kadın ve gençlik konusunda yaptığı öğrenildi. CHP Lideri’nin birçok ilde kadın adayları liste başı veya ikinci sıradan aday gösterdiği öğrenildi.

24 MAYIS’TA ADAY TANITIMI YAPILACAK

CHP’de aday listelerinin kesinleşmesinin ardından 24 Mayıs tarihinde Ankara’da aday tanıtım toplantısı yapılacak ve CHP’nin seçim bildirgesi açıklanacak.

ESKİŞEHİR’DEN 17 İSİM BAŞVURMUŞTU

Eskişehir’den aday adaylığı için 17 isim başvuruda bulunmuştu. Başvuru yapanlar içerisinde; Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Engin Çakmak, meclis üyeleri Nuray Akçasoy ve Jale Nur Süllü, İl Başkanı Sinan Özkar, İl Kadın Kolları eski başkanı Figen Kahya dikkat çeken isimler arasında yer aldı.

Başvuranların isim listesi şöyle:

Gaye Usluer

Ayten Yıldız

Cemal Okan Yüksel

Dilek Gündar

Erdal Çakıcıer

Figen Kahya

İrfan Değirmenci

Jale Nur Süllü

M. Engin Çakmak

Metin Tomsuk

Muharrem Şenel

Nuray Akçasoy

Recep Cengiz

Sibel Yeşildal

Sinan Özkar

Şahin Bozat

Utku Çakırözer

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.