CHP KADIN KOLLARINDA GERGİN KONGRE

CHP İl Kadın Kolları Kongresi Taşbaşı Kültür Merkezi’nde başladı. Mevcut Başkan Figen Kâhya’nın aday olmadığı kongrede tek aday Aysun Doğramacı. Kongrede zaman gergin anlar yaşandı. 3 delege il kadın kolları kongresinin yönetmeliğe uygun olarak yapıldığını iddia ederek seçimin iptalini istedi. Kongre delegesi Gülcan Çalış ise Doğramacı’nın adaylığına ateş püskürdü.

CHP KADIN KOLLARINDA GERGİN KONGRE
25 Ocak 2018 Perşembe 15:11

Kongreye CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, CHP İl Başkanı Sinan Özkar ve partililer katıldı.

Kongrede zaman zaman gergin anlar yaşandı. İsmi Aysun Doğramacı’nın yönetim kurulu listesinden yedeklere yazılan Nurten Tilki, kendisinin bilgisi olmadan isminin yazıldığını iddia ederek, listeden adının silinmesi için başvuruda bulundu.

Seçimin iptalini istediler

Kongre delegesi Raife Övez, Bedriye Ünügür ve Gülcan Çalış seçimin iptali için divan başkanlığına dilekçe verdi.  Kongre Delegesi Gülcan Çalış, kadın kolları yönetmeliğine göre yapılacak olan il kadın kolları kongresinin 15 gün önceden yer, gün, saat ve gündemin ilan edilmediği, kongre delege listesinin kongreden 1 hafta önce parti il binasında asılmadığını gerekçe göstererek seçimin iptalini istedi.

“Tepeden inmelerle mükâfatlandırıldık”

Doğramacı’nın adaylığına tepki gösteren Çalış, ateş püskürdü. Çalış, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Anlaşabileceğimiz, uzlaşabileceğimiz başkanımızı biz seçmek istiyoruz. Alanlarda biz varız onunla. Alanlarda biz çalışıyoruz o başkanla. Beyler çalışmıyor onunla. Beyler rica ediyorum kadın kolları başkanlığından ellerinizi çekin artık. Artık canımıza tak etti. Bizi aptal yerine koymanız yetti. Biz, canla başla uğraşıyoruz. Biz evimizi, ekmeğimizi bırakarak partimiz için çalışıyoruz. Tepeden inmelerle mükâfatlandırıldık. Biz bu şekilde dayatmalar istemiyoruz. Partimizin kapısından girmemiş kişiler bana başkanlık edemez. Benim başkanım olamaz.  Benim partimin tozunu yemiş kişiler benimle çalışabilir ancak. Ben onlarla çalışabilirim ancak.  Gerçek emekçileri iteleyerek bu partide hiçbir yere gelemeyiz. Başarılı olamayız. Biz hiç kimsenin güdümünde olamayız. Bizim başkanımıza erkekler karışmasın. Biz size saygı duyduk ama sizler bize saygı duymadınız. Koltuğunda sıcacık oturanlar gelip bir yerlere oturacak biz yine aptal yerine konulup bir kenarda duracağız. Çalışmalarda zorluk yaşayanlar biziz. Aday olacak arkadaşımız ilçelerde bir kere çalışmalara katılıp mecbur kaldığında erkekler tuvaletine girmiş mi hiç. Biz girdik.   Biz çalıştık. Bize gece aç geldik eve. Bütün seçimlerde çalışan, uğraşan bizleriz. O sahnede hakaretleri yiyen benim.”

“Seçim yapılsın, takdir genel merkezin”

Çalış’ın seçimin iptaliyle ilgili dilekçesine sözlü olarak yanıt veren İl Kadın Kolları Başkanı Figen Kahya, “Türkiye genelindeki kadın kolları kongre tarihi Şubat ayının 18’i itibariyle bitecekti.  Fakat il kongrelerimiz bittikten sonra ani olarak alınan MYK kararıyla, Ocak sonuna kadar 81 vilayetin il kadın kolları seçimlerinin yapılması emri geldi. Bunun üzerine bizde hemen harekete geçip seçim tarihini genel merkezden gelen tarih üzerine bugün olarak belirledik.  Bizce bundan yana bir sıkıntı yok. Çünkü Genel Merkez’den gelen emir yerine getirildi.  Alınan bir karar vardı Genel Merkez anlamında. Biz o kararı yerine getirdik. Böyle bir önerge varsa, böyle bir itiraz varsa seçim yine yapılır. Genel Merkez’e seçim sonuçları gider. Takdir onlarındır” ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından divan, seçimlerin yapılmasını yönünde karar aldı. Yapılan oylama ile seçimin blok liste ile gerçekleştirilmesi kararı alındı. 

Aysun Doğramacı’nın yönetim kurulu listesinde şu isimler yer alıyor;

Yönetim Kurulu asil üyeler;

Nesrin Deniz, Emine Er, Ganime Kaya, Öznur Kervan, Gökçe Kurt, Buket Özkan, Arzu Sezen, Zeynep Burcu Tekin, Meryem Tunalıer, Gönül Özgen Yarar

Yönetim Kurulu Yedek Üye Adayları;

Melek Nurdan Üstün, Havva Oytan, Vildan Aydoğan, Nurten Tilki, Zuhal Köksal, Sıdıka Canbaz, Özlem Yıldız, Halime Pişkin, Gönül Ilgın, Hamiyet Polat

Kurultay Delege Adayları;

Zakire Altınel, Aysun Doğramacı, Hatice Kılıç, Şahver Özel, Sibel Yeşildal, Sibel Yıldırım Turan

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
CÜNEYT KIRAN - 6 yıl önce
BU NE PERHİZ BU NE LAHANA ÇORBASI DAHA DÜNE KADAR DEĞİLMİYDİ CANAN HANIMIN YANINDA YEMEKLER YİYEN POZLAR VEREN GÜLCAN ÇALIŞ NE OLDUDA ŞİMDİ KARSI ÇIKIYOR..?
O ZAMAN TEPEDEN İNMEDİMİYDİ :) KOMİK