CHP İlçe Başkanı Çınar: Çiftçilerimiz zor durumda

CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, son günlerde yaşanan mevsimsel değişiklikler nedeniyle zarar gören çiftçileri işaret ederek, hükümetin deste olmasının bir zorunluluk olduğunu söyledi.

CHP İlçe Başkanı Çınar: Çiftçilerimiz zor durumda
28 Mayıs 2020 Perşembe 20:18

Çınar yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: Son iki hafta içerisinde hava sıcaklığı son derece dalgalı bir seyir gösterdi. İki hafta öncesinde yaşadığımız yüksek sıcaklıkların hemen ardından birdenbire sonbahar-kış standartlarına kadar düşen soğuklarla karşılaştık. Havadaki bu ani dalgalanmalar bölgemizde faaliyet gösteren çiftçilerimizin ürünlerinde büyük hasarlara yol açmış durumdadır. Hükümetten zaten yeterli desteği alamayarak zorluklar içinde tarım yapmaya çalışan çiftçilerimizin belini biraz daha büken bu son gelişme karşısında Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçerek, çiftçilerimizin zararını karşılamalı ve onlara azami ölçüde destek vermelidir.   Başta ilimizde faaliyet göstermekte olan Artvinli domates üreticileri olmak üzere il merkezinde, Beylikova’da, Seyitgazi’de, Mihalıççık’ta, Mahmudiye’de ve diğer ilçelerde birçok çiftçimiz ciddi anlamda mağdur olmuştur. Öyle ki bazı çiftçilerimizin uğradığı zarar 150.000 TL’yi aşmış durumdadır. Bölgemizde yaygın olarak yetişen domates, biber, mısır, pancar, patates, fasulye, soğan, kabak, kiraz, vişne, erik gibi birçok mahsul zirai dondan etkilenmiş ve mahsullerin yarıya yakını kaybedilmiştir. Çiftçilerimizin uğradığı bu büyük zarar karşısında hükümet mutlaka destek olmalı ve zararları karşılamalıdır. Şu anda yakından takip etmekte olduğumuz bu süreci önümüzdeki günlerde de yakından izleyerek çiftçilerimizin sesi olmaya, onlara destek olmaya devam edeceğiz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.