CHP İL BAŞKANLIĞINA 3'ÜNCÜ ADAY

CHP’de il başkanlığı yarışı kızışıyor. Sinan Özkar ve İlker Özokçu’nun yarın adaylıklarını duyuracak. Eski İl Başkanlarından Ersen Yeniceli’nin ise önümüzdek hafta içerisinde aday olduğunu açıklayacağı öğrenildi.

CHP İL BAŞKANLIĞINA 3'ÜNCÜ ADAY
16 Aralık 2017 Cumartesi 16:34

Esgündem26.com: CHP Eski İl Başkanı ve Tepebaşı Belediye Meclis Üyesi Ersen Yeniceli, 24 Aralık’ta yapılacak kongrede başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Adaylık konusunda esgündem26.com'un sorularını yanıtlayan Yeniceli, adaylık açıklamasının önümüzdeki hafta içinde yapacağını söyledi.

“1,5 aydır il başkanlığı için çalışıyorum”             

Delege bazında çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Yeniceli,  “1,5 aydır il başkanlığı konusunda çalışma yapıyorum. Bunu da herkes biliyor. Yeni bir olay değil. Geçen dönemde benim il başkanlığı konusunda adaylığım söz konusuydu. İl başkanlığı konusunda teklifler geldi ancak İlker Özokçu olunca durdum kenarda. Demokratik bir yarış olması gerekiyor. Arkadaşlarıma da başarılar dilerim. Ben varım” dedi.

“Kimseyle bir kavgam, tartışmam yok”

Yeniceli, “Destek konusunda belediye başkanları ile bir görüşmeniz oldu mu” sorusuna; “Ben meclis üyesiyim aynı zamanda. Beni herkes de tanıyor. Belediye başkanlarıyla ilgili bir görüşmem yok. Parti içerisinde hiç kimseyle kavgası olmayan bir insanım. Herkes de bunu biliyor zaten” diyerek yanıt verdi.

“Benim döneminde parti birinci oldu”

Yeniceli, “İl Başkanlığına aday olmaya neden ihtiyaç duydunuz” sorusuna ise, “Ben il başkanlığı yaptım. Benim il başkanlığı yaptığım 2015’in 7 Haziran seçiminde parti, 69 yıldan beri ilk defa Eskişehir’de birinci parti oldu.  İki yıldır parti içerisinde bir kavga var. Benim il başkanlığım döneminde hiç kavga edildiğini duydunuz mu?” ifadelerini kullandı.

“Genel başkan ‘karışmayın’ diyor ama karışıyorlar”

Yeniceli, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Belediye başkanlarımız aday çıkarıyor. Genel Başkanımız ne diyor; ‘karışmayın.’  Hem de son iki ayda gerçekleştirdiği iki toplantıda söyledi bunu. Ben parti tabanı adına, örgüt adına çıkıyorum. Bizim Genel Başkanımız, belediye başkanlarına ‘karışmayın’ diyor. Ama onlarda karışmadan duramıyor. Hiç kimseyle kavgası olmayan, politikayı çok dürüstçe yapan  ama çok dikkatli yapan bir insanım. 40 yılık partiliyim. Kimseyle tartışmam yok. Bütün belediye başkanlarımızı çok seviyorum ve saygı duyuyorum. “

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Akif - 6 yıl önce
Yürrüüüü Ersen ağbi kim tutar seni. Kavga sevmeyenlerin adayısın sen......