CHP İl Başkanı Taşel: Örgüt mensuplarını memura çevirdiler

CHP İl başkanı Recep Taşel, il kongresinde oldukça sert sözlerle hem genel merkezin hem de belediyelerin örgütleri değersizleştirdiğini söyledi. İl yöneticilerinin memura dönüştüğünü ifade eden Taşel, “Belediyeler maddi ve manevi tahakkümünü örgütlerin üzerinden çeksin” diye konuştu.

CHP İl Başkanı Taşel: Örgüt mensuplarını memura çevirdiler
24 Eylül 2023 Pazar 13:48

CHP kongresi’nde kürsünden delegelere seslenen Recep Taşel, konuşmasına ön seçim talebini çok önceden dillendirdiğini ancak şimdi değişim diyenlerin bu taleplerini dile getirmekte geç kaldığını belirterek başladı. Taşel, “Ön seçimi ne oldu. Yalandan bize aranızda bir sandık kurmadan değerlendirme yapın. İşte ittifak var tüzüğümüzde de madde var ön seçim olamaz” denildi. Bizi ilçelerimizle bir birimize düşürdüler. Cumhuriyet Halk partililer Eskişehir’de 25 yıldır seçme seçilme hakkını kullanamıyor. Kral çıplaktır. Buradan genel merkezimizin genel başkanımızın toplumsal muhalefeti oluşturma çalışmalarına saygım sonsuz. Ancak dikey örgütlenme başımızın belasıdır. Bizi duvara toslatır. Hiçbir farklı düşünen yol arkadaşımızı dışarıda bırakmadan. Kendi partimiz tekçi bir şekilde yönetemeyiz. Dönüşüm ve değişim diyenlerin ayakları yere basmalı. Bizim iki yıldır altını çize çize söylediğimiz yatay örgütlenmeyi, örgütlerin önemini, ön seçimi bugün söylüyorlar. Geç kaldılar. Örgütler örselendi. Memur yaptılar bizi. 2 puanı değerli olsaydı, örgütlerimize değer verilseydi fikirleri sorulsaydı inanın örgütler bu iki puanı getirirdi. Bugün cumhurbaşkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu olurdu. Parti içi demokrasi olmazsa olmazımız olmalı. Bakıyorum belediye başkanı il başkanının altındadır ama örseliyor. 3 buçuk yıldır yaşıyorum, olmaz. Milletvekili belediyeyi ziyaret ediyor Ankara’ya gidiyor. Belediyelerin örgüt üzerindeki maddi manevi tahakkümü bitmelidir. Sayın genel başkanı değiştirerek her gün tartıştırarak Cumhuriyet Halk partisi ayağa kalkmaz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ayşenur - 8 ay önce
Recep bey delegeler zaten belediye personeli işçi. Neden bahsettiniz anlayamadım. Normal seçmenden neden delege yapmadınız. 3 yıldır uyku halindemisiniz
Avatar
Gönül yarar - 8 ay önce
Sayın Recep Taşel 3 yıl önce seçilirken siz de ayni delege ayni yönetimle geldiniz.biz gerçekten çok çalışırken muhatap bile alınmadık