CHP İL BAŞKANI RECEP TAŞEL’DEN 1 MAYIS AÇIKLAMASI

CHP İl Başkanı Recep Taşel 1 Mayıs kutlama mesajında “Pandemi sürecinde sermaye sınıfı yine sınıfta kalmıştır. Özellikle eğitim ve sağlığın kamusal alandan uzaklaşarak, bu alanların özelleştirilmesinin geldiği nokta ortadadır. Trilyon dolarlarla yapılan bütçelere rağmen insan ve çevre odaklı olmayan planlamalar ve programlar iflas etmiştir” dedi.

CHP İL BAŞKANI RECEP TAŞEL’DEN 1 MAYIS AÇIKLAMASI
30 Nisan 2020 Perşembe 14:06

Taşel yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: Dünyayı kasıp kavuran binlerce can kaybının yaşandığı Koronavirüs Pandemisi nedeniyle, alanlarda coşkuyla kutlayamayacağımız 1 Mayıs işçi sınıfının Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü kutlu olsun.

İşçilerin 153 yıl önce haklarını aradığı için büyük bedeller ödediği 1 Mayıs, bu yılda en başta sağlık emekçileri olmak üzere; hastanede, fabrikada, madende, tersanede, lojistikte, inşaatta, tarımda ve üretim alanlarının her noktasında bedel ödemeye devam ediyorlar.

Pandemi sürecinde sermaye sınıfı yine sınıfta kalmıştır. Özellikle eğitim ve sağlığın kamusal alandan uzaklaşarak, bu alanların özelleştirilmesinin geldiği nokta ortadadır. Trilyon dolarlarla yapılan bütçelere rağmen insan ve çevre odaklı olmayan planlamalar ve programlar iflas etmiştir.

153 yıldır savunulan, eşit, demokratik, adaletli, insanca bir düzen taleplerimizin gerekliliği pandemi sürecinde bir kez daha gözler önüne serilmiştir.
 

Pandemi sonrasında insanı önceleyen demokratik, hukukun üstünlüğüne dayalı, çevreye saygılı ve üreten her kesimin örgütlenme hakkı başta olmak üzere; iş güvencesi, iş sağlığının önemsendiği, aklın ve bilimin öncülüğünde insan onuruna yakışır yeni bir dünya düzeni kurulması umudunu koruyoruz.

Anayasada yazıyor diye sosyal devlet olunmuyor. Pandemi gibi halkın tüm kesimlerini ilgilendiren olaylarda mücadele yöntemi, hem sosyal hem de ekonomik anlamda uygulamaların sonuçları itibari ile bu anlayışa uygun olması gerekmektedir. Maalesef bu açıdan ülkemiz de sınıfta kalmıştır.

Ülkemizde bu süreci insan odaklı yürüten, en başta sağlık emekçilerimiz ve özellikle büyükşehirlerde CHP’li belediyelerimizin hizmetleri ve dayanışma yaklaşımı umudumuzu bir nebze de olsun yeşertmiştir.

Daha eşitlikçi, özgürlükçü ve paylaşımın adil olduğu ve dayanışma ruhunun geliştiği yeni bir anlayışa kavuşmamız dileğiyle, 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Gününüzü kutluyorum.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.