CHP İl Başkanı Adar: AKP adayı “insanları ötekileştirmeyeceğiz” diyor oysaki genel başkanları…

CHP İl Başkanı Abdulkadir Adar, Pazar toplantısında yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Burhan Sakallı’nın konuşmasına atıfta bulunan Adar, “AK Parti adayı “insanları ötekileştirmeyeceğiz” diyor. Amai genel başkanları “CHP oy verenler kaymak tabakadandır” diyor. Oysaki biz halkız dedi.

CHP İl Başkanı Adar:  AKP adayı “insanları ötekileştirmeyeceğiz” diyor oysaki genel başkanları…
02 Aralık 2018 Pazar 14:41

Hiç bir şüphem yok

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde kazanacaklarından şüphe duymadığını belirten CHP İl Başkanı Abdulkadir Adar, 2014’te seçim sonuçları ardından Büyükşehir Belediye Meclisindeki sayısal yapıyı işaret ederek, “Büyükşehir belediyesinde yaşanan o eksikliği 4.5 yıldır yaşıyoruz. Eskişehir’e getirilmesi muhtemel olan pek çok hizmeti öteleme nedeniyle mahkeme sonuçlarını beklemek nedeniyle yapmamız mümkün olmadı. O nedenle arkadaşlarım Eskişehir’e çok daha fazla hizmet etmek istiyoruz. Bu nedenle her bir partimize ayrı ayrı görevler düşüyor. Biliyorsunuz 4 ilçe belediye başkan adayımız açıkladı. Bizler önünüzde koşacağız, sizler bizim yanımızda ve arkamızda koşacaksınız ve bu seçimlerde başarıya ulaşacağımızı düşünüyorum. Eğer birlik olabilirsek, altını özellikle çiziyorum ve görüyorum birliğe bütün Cumhuriyet Halk Partililer hazır. Size bir kaç şey hatırlamak istiyorum. 16 Nisan’da bir referandum yaşadık. 24 Haziran da bir seçim yaşadık. Bu iki seçimde de Türkiye’de hiç olmayan şeylerin yaşandığını gördük. Seçimlerin yapılmasına çok az bir süre kala kuralı değiştirdiler. 24 Haziran da ise henüz sandık sonuçları belli olmadan konvoylarla şehri dolaşmaya başladılar ve algı operasyonu ile herkesi mahkum etmek istediler” dedi.  

Biz ötekileştirmeyiz

Burhan Sakallı’nın adaylığının açıklanması ardından yaptığı konuşmayı hatırlatan Adar, “ AKP adayı insanları ötekileştirmemekten söz ediyor oysa ülkenin cumhurbaşkanı ve partililerin genel başkanı diyor ki; “CHP’ye oy verenler kaymak tabakanın oturduğu yerler diyor. Oysaki biz halkız. Bizim söylemimiz ile tavırlarımız hep aynı olacak. İnsanları ötekileştirmemeyi tavır ve davranışlarımızla göstereceğiz. Bizim belediye başkanlarımız halkın arasında korumasız gezebiliyor. Bizim belediye başkanlarımız vatandaşların her türlü etkinliğinde yer alabiliyor” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.