CHP Genel Merkezi’nden Eskişehir tahmini

CHP genel merkezi, Türkiye’nin 81 ilini kapsayan çalışmaların ardından partilerin kent kent tahmini oy oranlarını belirledi. Adaylara gönderilen çalışmada CHP’nin her kentteki ‘tavan oyu’ da hesaplandı.

CHP Genel Merkezi’nden Eskişehir tahmini
03 Mayıs 2023 Çarşamba 17:54

14 Mayıs seçimlerine ilişkin çalışmalarını sürdüren CHP yönetimi, Türkiye’nin 81 kentinde siyasi partilerin oy oranlarına dair tahminlerini adaylarıyla paylaştı. CHP’nin çalışmasında kentlerdeki toplam seçmen sayısı, ilk defa oy kullanacakların sayısı ve bunun toplam seçmen sayısına oranı gibi verilere yer verildi.

Çalışmada ayrıca ‘CHP’ye oy verme potansiyeli yüksek demografik gruplar’ ve ‘CHP’nin ulaşabileceği tavan oy oranı notuyla hedef de belirlendi.

CHP’nin Eskişehir’deki ‘tavan oy oranları’ şöyle:

CHP: 36,0/39,55

AKP: 30,04

İYİ Parti: 16,8.

HDP: 4,2

MHP: 6,6

Saadet: 1,0

Diğer: 4,9

CHP genel merkezi, aynı zamanda 14 Mayıs’taki seçimlerde il kez oy kullanacak seçmenlerin sayısını il il çıkardı.  Eskişehir’de lk kez oy kullanacak seçmen sayısı: 44 bin 648 olarak belirlendi. (Kaynak: DİKEN)

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
MİLLİYETÇİ - 12 ay önce
Yuh olsun size terör seviciler.
MHP yi neden terör partisi HDP den sonra koydunuz, oy oranı onlardan fazla
Avatar
Mehmet Ali Girgin - 12 ay önce
2018 deki oylarınıza güvenmeyin o zaman HDP yoktu o Zaman kandil yoktu o Zaman pelsinvanya yoktu o Zaman ABD Avrupa yoktu