CHP Eskişehir’de kamyoncu esnafını dinledi

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Odunpazarı Belediyesi Meclis üyesi Kadir Kodak ve CHP’li yöneticiler Zafer Mandacı ve Butay Erdoğan ile birlikte Eskişehirli kamyoncu esnafı ile bir araya gelerek talep ve sorunları dinledi.

CHP Eskişehir’de kamyoncu esnafını dinledi
30 Ocak 2022 Pazar 13:49

Kamyoncu ve nakliyeci esnafı bir yılda 3 katına çıkan akaryakıt fiyatlarından dert yanarken,  “3 ay önce 7 liraya aldığımız yakıt şimdi 13-14 lira. 2 bin 500 liraya aldığımız lastik olmuş 6 bin lira. Bunun yedek parçası, işçiliği var ama biz hala 3 yıl öncenin nakliye fiyatlarını alıyoruz. Emeklerimizin karşılığını alamıyoruz” dedi.

Nakliye sektörüne bağlanan sermayenin, verilen emeğin karşılığının alınmasını istediklerini dile getiren kamyoncu esnaflarından Adnan Türkmen, “ Maliyetlerimize göre gerekli gelirler sağlanarak sektör üyelerimizin rahatlanmasını istiyoruz” çağrısında bulundu.

“KREDİLER OLMASA YAŞAYAMAYIZ”

Kamyoncuların kazandıkları ile geçinemediklerini ve banka kredileri ile yaşayabildiklerini söyleyen kamyoncu Fevzi Top ise, “Gözünü açıyorsun zam, kapıyorsun zam! Sonra da biz işveren ile fabrika müdürü ile karşı karşıya kalıyoruz. Giderler ikiye, üçe katlandı. Ama biz üç yıl önceki ücretlere çalışıyoruz. Krediler olmasa yaşayamayız” dedi. 

“ALTIMIZDA MİLYONLUK ARAÇ AMA 25 KURUŞLUK DEĞERİMİZ YOK”

Kamyoncu esnafı, ekonomik sıkıntılarının yanı sıra  işverenlerin kamyoncu esnafına duyarsızlığından da yakınırak, yaşadıkları sıkıntıları şöyle anlattı:

“Fabrikaya yükünüzü götürdünüz fabrikada kuyruk var aracınızı üç gün indiremiyorsunuz! Araçlarımız depo gibi kullanılıyor. Bunun bir bedelinin olması lazım. Ama yok! Bir tırcının altında 1 milyonluk, 1,5 milyonluk araçlar var. Ama patronun gözünde 25 kuruşluk değerimiz yok!. ‘Şoför giremez’ diye yazan fabrikalar vardır, tuvalete dahi giremeziniz! Kapıda beklersiniz, bekçi ile muhatap olursunuz! Biz kamyoncular önce insan yerine konulmak istiyoruz.”

“KAMYONCU KAZANIRSA, TÜRKİYE KAZANIR

Kamyoncu ve nakliyeci esnafının Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Eskişehir’de de birçok sıkıntısı olduğunu dile getiren CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ise, partisinin nakliyeci esnafı için hazırladığı çalışmaları paylaştı. Nakliyeci, kamyoncu esnafının sorunlarının takipçisi olduklarını dile getiren Çakırözer, “ En büyük sıkıntı mazot fiyatlarındaki olağanüstü artış. Bunla da sınırlı değil. İşin bir istikrara kavuşmamış olması, rekabetin aldıkları ücreti etkiliyor olması, köprülerden otoyollardan geçişlerde istenen fahiş fiyatlar var. Bunların ortak akılla çözülmesi lazım. Nakliyeciler, kamyoncular Türkiye’de belki de ekonominin lokomotif sektörü! Kamyoncu esnafının alınteri sayesinde bu ülkenin ekonomisine 25 milyar dolarlık katkı sağlanıyor. O zaman kamyoncunun da kazanması lazım. Kamyoncu kazanırsa, Türkiye de kazanır. Nakliyeci esnafının sıkıntılarına dertlerine, hepimizin mutlaka kulak vermesi gerekir” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.