CHP Eskişehir İl Gençlik Kolları Uğur Mumcu’yu andı

CHP Eskişehir İl Gençlik Kolları 25 yıl önce katledilen gazeteci yazar Uğur Mumcu’yu andı.

CHP Eskişehir İl Gençlik Kolları Uğur Mumcu’yu andı
25 Ocak 2018 Perşembe 12:48

Uğur Mumcu’nun bombalı saldırıya uğradığı aracının bulunduğu Odunpazarı Belediyesi’ne ait Uğur Mumcu Park’ında bir araya gelen CHP İl Gençlik Kolları üyeleri,  yaptıkları açıklamanın ardından “Önemli olan Uğur Mumcu’yu anmak ve anlamak” diyerek 1 saat boyunca Uğur Mumcu tarafından kaleme alınan kitapları okudu.

CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Berke Akyel, Uğur Mumcu’nun katledilmesinin üzerinden 25 yıl geçtiğine dikkat çekerek, verilen devrimci mücadelede sayısız şehit olduğunu söyledi. Akyel, açıklamasına şu sözlerle devam etti: “ Mustafa Kemal Devrimlerine canı pahasına sahip çıkan, kişiliğinden kaleminden ödün vermeyen, memleketin bekası için büyük cesaret örneği göstererek, tarafsız araştırmalar yapan büyük gazeteci – yazar Uğur Mumcu’yu hain bir saldırı sonucu kaybettik. Meşhurdur bu toprakların faili meşhur cinayetleri. Karşısında nasıl bir güç olursa olsun asla kalemini kullanmaktan çekinmeyen ve bu yolda da canını veren Uğur Mumcu’yu unutmadık, unutturmayacağız. Düşünceleri düşüncemizdir. Onun cesareti biz gençlere örnek olacaktır. Bizler Cumhuriyetin yılmaz bekçileri olmaya devam edeceğiz. Bir keskin kalem bir kırık gözlük yürekli yiğitlere, bizlere hatıran olsun.”

CHP Eskişehir İl Gençlik Kolları üyeleri basın açıklamasının ardından, 1 saat boyunca Uğur Mumcu’nun kitaplarını okudu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.