CHP'DEN NOTLAR

CHP'DEN NOTLAR
17 Aralık 2017 Pazar 16:23

CHP İl Kongresi 24 Aralık’ta gerçekleşecek. Mevcut İl Başkanı Sinan Özkar ve geçtiğimiz seçimlerde Özkar’a karşı seçimi bir oy farkla kaybeden İlker Özokçu yeniden aday. 

İşte Özkar ve Özokçu’nun açıklamalarından notlar;

*Sinan Özkar, adaylık açıklamasını parti binasında saat 13.00’de gerçekleştirdi. Katılımın yoğun olması nedeniyle açıklama partinin içerisinde değil önünde yapıldı.

*Özkar’ın adaylık açıklamasına İlker Özokçu da katıldı. Kürsüye yakın bir yerde konuşmaları dinledi.

*Seyitgazi İlçe Başkanı Hüseyin Çoban, Alpu İlçe Başkanı Özgür Sarı, Mihalgazi İlçe Başkanı Bülent Durna, Han İlçe Başkanı Deniz Açık, Mahmudiye İlçe Başkanı Ruhi Önen, Özkar’a destek verenler arasındaydı.

*Eski il başkanlarından İsmet Süder ve Nihat Çuhadar’da açıklamaya katıldı.

* Özkar'ın açıklaması 20 dakika sürdü, konuşmasında bir metine bağlı kalmadı.

*CHP Milletvekili Cemal Okan Yüksel açıklamayı arka sıralardan dinledi.

*Özkar, açıklamasında sık sık tüzük vurgusunda bulundu.

* Özkar’ın açıklaması biter bitmez, Özokçu elindeki bir buket ‘beyaz’ çiçeği Özkar’a uzattı. Özokçu’nun bu jesti alkışla karşılandı. 

Özkar’ın açıklamalarından dikkat çeken başlıklar:

AMAÇ: Basına demeç vermek, iki satır yazıp göndermek, salon toplantıları yapmak, birbirimize konuşmak, birbirimize hamaset yapmak yerine biz sokakları seçtik. Köyleri seçtik. Sahada insanlarla buluştuk.

ÖZELEŞTİRİ: Bugüne kadar eğitim faaliyetleri ihmal edildi. Eğitimsiz, sahada ne yapacağını bilmeyen üye size faydalı bir üye değildir. Partimize katkısı olmaz. Sadece üyenin değil hepimizin eğitimden geçmesi gerekir.

HEDEFLER:   Bazen eleştirildik. ‘Kırsala neden bu kadar gidiliyor? Kırsal bu kadar önemli’ diye. Belediye Meclis’indeki halimizi görüyorsunuz. Yapılacak hizmetler engelleniyor. Kırsalda bizim en az 7 ilçeyi kazanmamız gerekiyor.

FEDAKÂRLIK: Ülkem için, milletim için, partim için gece gündüz demeden, ailemden, evimden fedakarlık ederek çalıştım ve çalışmaya devam edeceğim.

GÖZDAĞI: Referandum sürecinde ve diğer eylemlerde katılanları ve katılmayanları, çalışanları ve çalışmayanları not defterime not ettim. Bir gün gelirde, bir yerlere talip olurlarsa o partisi için çalışmayan, referandumda verilen görevi yapmayanları teşhir edeceğim. Hepsini teşhir edeceğim. Rütbe için siyaset yapanları teşhir edeceğim.

UYARI: Referanduma yazılı görev tebliğ ettim. Bir gün dahi gelmedin. Sen siyaseti rütbe için yapıyorsun. Rütbe için yapanlara bu partide yer yok. Makam yok. Koltuk yok.

DİSİPLİN: “Sandık başında görev almış arkadaşımız. Namusumuz dediğimiz sandığa verdiğimiz görevine gitmemiş. Hiçbir geçerli mazereti de yok. Bunları partiden attım.  ‘At’ diyor tüzük. ‘Partinin namusunu korumayanı at’ diyor.

-İlker Özokçu, adaylık açıklamasını parti il binası önünde saat 14:30’da gerçekleştirdi.

-Özokçu’nun açıklamasını Özkar, kürsünün hemen arkasında dinledi.

-Özkar’ın adaylık açıklamasına katılmayan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, son seçimde destek verdiği Özokçu’ya açıklamaya katılarak destek verdi

-Özokçu'nun açıklaması 6 dakika sürdü. Açıklamasında yazılı metin kullandı.

-CHP Eskişehir Milletvekili Murat Sönmez, eski il başkanı Erman Gölet, Yücel Yenilmez destek verenler arasındaydı

-Özokçu’nun açıklaması biter bitmez, Özkar elindeki bir buket ‘kırmızı’ çiçeği Özokçu’ya uzattı. İkilinin ellerini birleştirip havaya kaldırılması alkışlarla karşılandı

Özokçu’nun açıklamalarından dikkat çeken başlıklar:

KARARLILIK: Parti içine kapalı kalmayan, toplumun sosyal hareketi ile birleşebilen bir yapıyı siz değerli yol arkadaşlarım ile oluşturma kararlılığındayım. Bu kararlılığı birikim, dinamizm ve tecrübe ile birleştirecek yeni bir siyaset anlayışını Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Örgütüyle inşa etmek zorundayız.

DEĞİŞİM: “Değişim isteyenler önce kendinden başlamalıdır” sözü ile tarihimizden aldığımız devrimci gücü, değişimin öncüsü haline getireceğiz. Eskişehir’de Cumhuriyet Halk Partili üyelerimizi başta gençler ve kadınlar olmak üzere demokratik bir örgüt kimliği içinde üretime ve mücadeleye katıldığı ortama dönüştüreceğiz.

AMAÇ: Artık iç çekişmelere, parti içi kısır tartışmalara ayıracak vaktimiz yoktur. Vakit mücadele ve omuz omuza güven üretme vaktidir.

VEFA: Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı’na ve katkı koyan herkese bugüne kadar yaptıkları değerli çalışmalar için teşekkür ediyorum.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.