CHP'den barınamayan gençlere destek

CHP Eskişehir Gençlik Kolları barınma sorunu yaşayan öğrenciler için sokağa çıktı. Odunpazarı Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Demir yaptığı açıklamada “Bu ülkede yaşayan gençlerin yatacak yeri yoksa, ülkeyi yönetenlerin de öteki tarafta yatacak yeri yoktur” dedi. Basın açıklamasına CHP İl Başkanı Recep Taşel ile CHP Milletvekili Utku Çakırözer de katıldı.

CHP'den barınamayan gençlere destek
25 Eylül 2021 Cumartesi 22:33

Mevcut iktidarın kötü ekonomi politikaları yüzünden ülke ekonomisi içler acısı bir halde olup, öğrencilerin barınma ihtiyacını bile karşılayamaz hale geldiğini belirten Demir,

“Bir yandan kontrolden çıkmış olan enflasyon, diğer yandan düşük asgari ücret ve maaşlar, diğer yandan ise krizi fırsata çevirmeye çalışan vatandaşlar ımız büyük bir yük olup öğrencilerin sırtına binmişlerdir. Ve bu durum çözüm bekleyen büyük bir sorun haline gelmiştir.

Ülkemizde mevcut örgün öğrenci sayısı 3.8 milyon iken devlet yurtlarının yatak kapasitesi 700 bin dir. Devlet yurtlarında barınamayan arkadaşlarımız kiralık daireler veya özel yurtlara yönelmektedir. Bugün 1+1 daireler in ortalama kiralama bedeli 1.500 ile 2000 lira arasındayken özel yurtların ortalama kiraları ise 1300 lira civarındadır.

Birçok gencimiz ev ve öğrenci yurdu bulamadığı için kayıtlarını dondurmakta, hatta sokaklarda çaresiz bir şekilde yetkililerden çözüm beklemektedirler. Sokakta kalmak zorunda kalan ve buna tepki gösteren gençlerin yasal hakkını bile kullanmasına tahammül edemeyen AKP hükümeti, kolluk kuvvetlerine müdahale talimatı vermekten de geri kalmamaktadırlar.,” dedi.

Pek çok ailenin mevcut yurt ve ev kira bedellerini bulmak konusunda ciddi sıkıntılar yaşadığı belirtilen açıklamada, hükümetten bir an önce yüksek kira bedelleri ve yetersiz yurtlara yönelik çözüm bulmaları, KYK yurtlarının yeniden delenmesi, Vatandaşa farklı öğrenciye farklı kira bedelleri biçen mülk sahiplerinin denetlenmeleri, öğrencilerin cemaat ve tarikat yurtlarına muhtaç edilmemelieri konusunda gerekli adımların atılması istendi.

Gençlerede seslenen CHPliler, barınma konsunda sıkıntı yaşayan öğrencilerin kendilerine ulaşmalarını istedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.