CHP'deki kriz belediye başkanlarına nasıl yansıyacak?

Sakarya Gazetesi köşe yazarı Murat Taşkın, genel merkezde yaşanan gerginliği işaret ederek yereldeki etkisini yorumladı. Taşkın, Büyükerşen, Ataç ve Kurt üçlüsünün yerel seçimlerde birlikte aday olmalarının çok zor olduğunu ifade etti.

CHP'deki kriz belediye başkanlarına nasıl yansıyacak?
24 Haziran 2023 Cumartesi 14:03

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana tavır aldıklarını Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un ise değişimden yana olduğunu belirten Taşkın, “…CHP’de genel başkanlık ve değişim üzerinden yaşanan bu durum en nihayetinde nasıl bir sonuç doğuracak bilemiyorum ama partinin tepesinde yaşananların Eskişehir’e de bir takım yansımaları mutlaka olacak gibi.
Bu yansımalar çerçevesinde ilk akla gelen de, önümüzdeki mahalli seçimlere yönelik mevcut belediye başkanlarının yeniden adaylık meselesi olsa gerek.
***
Şöyle ki:
Büyükşehir belediye başkanı Büyükerşen ile Tepebaşı belediye başkanı Ahmet Ataç’ın parti genel başkanlığı konusunda Kılıçdaroğlu’nu desteklediği, açık açık dile getirmese de, değişimden yana olduğunu söyleyen Odunpazarı belediye başkanı Kazım Kurt’un İmamoğlu’na daha yakın bir tavır içinde olduğu biliniyor.
Sonuç olarak…
Belediye başkan adaylarını genel başkanın belirlediği hesap edildiğinde, Eskişehir’deki üç belediye başkanının önümüzdeki mahalli seçimlerde aynı anda aynı görevlere bir daha aday olmaları daha şimdiden olanaksız hale geliyor sanki” dedi.

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.