CHP BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI TANITTI

CHP İl Başkanlığı’nda belediye başkanı aday tanıtım toplantısı düzenlendi.

03 Şubat 2019 Pazar 18:10

Porsuk Spor Salonu’nda gerçekleşen toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel katıldı. Toplantıda ayrıca İYİ Parti İl Başkanı Ramis Tunca ile Saadet Partisi İl Başkanı Fesih Bingöl de yer aldı. 

15 belediyenin tamamı alacağız

CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, toplantıda yaptığı konuşmada, 31 Mart seçimlerinde Büyükşehir Meclisi’nde çoğunlu sağlamak zorunda olduklarına vurgu yaparak “Bu kent bu seçimlere çok farklı şekilde asılacak. Önümüzde kalan 56 gün içerisinde yatarak değil, koşarak çalışacağınızdan eminim.  Eskişehirliler bu seçimin, sadece yerel yönetimler seçimi olmadığını çok iyi biliyor. Eskişehirliler bu seçimi her türlü ayrıştırmanın, ötekileştirmenin içine sokan hükümete bir ihtar niteliğinde algılayıp, o yönde oy kullanacaktır. Bize ne türlü hakarette bulunurlarsa bulunsunlar, biz millet ittifakının gerektirdiği her türlü çalışmayı yapacağız ve birlikte bu işi başaracağız. Eskişehir’deki 15 belediyenin tamamı millet ittifakının olacaktır” dedi.

Başkanları ayakta alkışlattı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Büyükerşen, Kurt ve Ataç’tan övgüyle bahsetti. Başkanları ayakta alkışlatan Ağbaba, “Eskişehir eskiden çamuru ve tozuyla meşhurdu. Şimdi neyi ile meşhur. Eskişehir, Venedik’e benzeyen kayıkları ile meşhur. Çölde bir vaha yaratılmış. Eskişehir İstanbul’dan Kayseri’ye kadar her bölgeden turist çeken bir kentte dönüşmüş. Hiç kimse Kütahya’ya, Afyon’a, Kayseri’ye gitmiyor, insanlar Eskişehir’i gezmeye geliyor” dedi.

Günyüzü adayı halen açıklanmadı

31 Mart seçimlerinde  CHP 12 ilçede kendi adayları ile seçime girerken, iki ilçede İYİ Parti’nin adayını destekleyecek. Bugüne kadar 11 ilçede adayını açıklayan CHP’de, Günyüzü adayının da önümüzdeki hafta açıklanması bekleniyor. 

İşte CHP’nin belediye başkan adayları;

Büyükşehir: Yılmaz Büyükerşen

Alpu: Gürbüz Güller

Beylikova: Tolga Savaş

Çifteler: Zehra Konakçı

Han: Erdal Şanlı (mevcut başkan)

İnönü: İsmail Karaköse

Mahmudiye: İshak Gündoğan (mevcut başkan)

Mihalgazi: Bülent Durna

Mihalıççık:  Serdar Ulucan ( ittifak adayı)

Sarıcakaya: Şafak Atay

Seyitgazi: Uğur Tepe

Sivrihisar: Hüseyin Cantaş (ittifak adayı)

Odunpazarı: Kazım Kurt (mevcut başkan)

Tepebaşı: Ahmet Ataç ( mevcut başkan)

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.