CHP Aday Adayı Ali Ünal Partililere seslendi: Ön seçim istiyorum

Daha önce CHP’den Milletvekili aday adayı olacağını duyuran Ali Ünal, CHP İl binası önünde partililere seslendi. Katılımın oldukça yoğun olduğu açıklamada Ünal, “Yalan- dolan ve talanla yönetilen bu ülkede halkımız artık ucube tek adam yönetimine “dur” diyor” diyerek, vaatlerini sıraladı.

CHP Aday Adayı Ali Ünal Partililere seslendi: Ön seçim istiyorum
05 Mart 2023 Pazar 13:29

CHP Parti İl Binası önünde partililere seslenen Ünal, sözlerine deprem felaketini hatırlatarak başladı. İktidarın depremde gerekli organizasyonu yapamadığını belirten Ünal, “Yeteneksiz iktidar depremde gerekli organizasyonu yapamamış, müdahaleye iki gün sonra başlayarak insanlık tarihinin gördüğü en büyük can kaybına sebep olmuştur.

AFAD organizasyon yapamamıştır. KIZILAY çadır dağıtamamış, bununla da kalmayıp vatandaşımızın bedava vermiş olduğu kanı Türk Halkına parayla satmıştır. AKP, AFAD ve KIZILAY enkazın altında kalmıştır. Tüm bunlar yetmiyormuş gibi yüzyüze eğitime ara verilmiş, üniversiteler kapatılmıştır. Depremde öksüz kalan çocuklar devletin şefkatli kolları yerine cemaat ve tarikatların karanlığına terk edilmiştir. ” dedi.

TÜM SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN SİZİN ADINIZA MÜCADELE EDECEĞİM

AK Parti iktidarının halkın üstüne karabasan gibi çöktüğünü ifade eden Ünal, “Liyakatsız, yalan- dolan ve talanla yönetilen bu ülkede halkımız artık ucube tek adam yönetimine dur diyor. Hak, hukuk, adalet diyerek ayağa kalkıyoruz. Sizlerle beraber bu soygun ve talana son vereceğiz. Enflasyonla açlığa mahkum edilen işçilerin, memurların ve emeklilerin sorunlarını fakatsız, amasız çözeceğiz. Gübre ve mazotta KDV ve ÖTV' yi kaldıracağız. Kooperatifleşmeyi teşvik edeceğiz. Üreticilere, esnafa ve sanayiciye sahip çıkacağız. Eğitimde aydınlanma dönemini başlatacağız. Okulsuz köy, atanmayan öğretmen bırakmayacağız ve eğitimde fırsat eşitliğini sağlayacağız. Gençlerimizin, doktorlarımızın, bilim insanlarımızın, sağlıkçılarımızın, mühendislerimizin yurtdışına çıkmalarını önleyici tedbirler alacağız. Öğrencilerimizi tarikat ve cemaatlerin karanlığından kurtaracağız. Beslenme ve barınma problemini çözeceğiz. Sağlık hizmetlerini parasız yapacağız. Aile sigortasını derhal devreye sokarak, gelirsiz aile bırakmayıp; çocukları yatağa aç sokmayacağız. TRT' yi özerkleştirip, siyasetin borazanı olmaktan kurtaracağız. Üniversitelere özerklik kazandıracağız. İstanbul Sözleşmesi' ni tekrar yürürlüğe koyacağız. Komşularımızla iyi ilişkiler kurup, sığınmacı sorununu çözeceğiz. Ve Suriyelileri ülkelerine göndereceğiz. Kophenhag Kriterlerine, ve Avrupa İnsan Haklalı Sözleşmelerine uyacağız. Avrupa Birliği' ne tam üyelik için mücadele edeceğiz. Tüm bunların ışığında, Türkiye' de demokrasi diyorum ve partide demokrasi diyorum. Bu bağlamda Eskişehir' de önseçim istiyorum” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.