CHP 95’İNCİ YILINDA ‘KALKINMA’ VURGUSU YAPTI

Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923'te kurulan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin, 95'inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla CHP Eskişehir İl Başkanlığı tarafından Vilayet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı.

CHP 95’İNCİ YILINDA ‘KALKINMA’ VURGUSU YAPTI
09 Eylül 2018 Pazar 16:30

Vilayet Meydanı’ndaki törene;  Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel ile partililer katıldı.

Dünyanın en uzun soluklu partisi

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından basın açıklaması yapan CHP Eskişehir İl Sekreteri Ahmet Sevim, CHP’nin yaptığı değerler siyaseti nedeniyle bugün dünyadaki en uzun soluklu birkaç partiden birisi olduğunu söyledi.

Cumhuriyetin güvencesi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin varlığının, Türkiye Cumhuriyeti’nin devamlılığını sürdürmesinde büyük bir güvence oluşturduğunu kaydeden Sevim, “Kurtuluşunun ve kuruluşunun hemen sonrasında büyük bir inançla oluşturulan üretime dayalı karma ekonomi programları ile büyük bir kalkınma ve refah ivmesi kazanarak halkını kimseye muhtaç etmemiş ve dış baskılara ödün vermemiştir” dedi.

Ulusal kalkınmanın temsili

Cumhuriyet Halk Partisi’nin cumhuriyetin teminatı, halkın çağdaş yarınlarının garantisi olduğunu söyleyen Sevim, “Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz savunucusu, çağdaşlaşma ve ulusal kalkınmanın temsilidir” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.