CEMEVLERİ İBADETHANE STATÜSÜNE KAVUŞTURULMALI

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Alevilerin inanç merkezi olan cemevlerine ilişkin konuştu. AİHM kararlarına rağmen ibadethane olarak görülmeyen cemevlerinin ibadethane statüsüne kavuşturulmasını istedi.

CEMEVLERİ İBADETHANE STATÜSÜNE KAVUŞTURULMALI
23 Ocak 2018 Salı 15:06

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Hacı Bektaş Veli Derneği yeni Başkanı Cafer Onası ve yönetim kurulunu ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini iletti.

Dernek yöneticilerinin sıkıntı ve taleplerini de dinleyen Kurt, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti. Alevilerin, Türkiye’de ayrımcılığa maruz kaldığını belirten Kurt,

AİHM verdiği bir kararla Alevilere ayrımcılık uygulandığına hükmettiğini hatırlattı. Odunpazarı Belediye Meclisinde aldıkları kararla Cemevleri'nin ibadethane sayılmasını ve diğer ibadet yerlerine tanınan haklardan yararlanmasını sağladıklarını vurgulayan Kurt,“Alevi yurttaşlarımızın eşit yurttaşlık ve inanç özgürlüğü temelindeki tüm talepleri karşılanmalı. Bir an önce Cemevlerine ibadethane statüsü verilmesi gerekiyor. Türkiye bütün inançların özgürce kendini ifade ettiği bir ülke olmalı. Biz bu güzel ülkede kardeşçe, barış içinde yaşayabilmeliyiz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.