Candemir Günyüzü Belediyesi'ne seslendi: "Gerekeni yapın."

MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir gündemi ve 2019 Yerel Seçimlerini değerlendirdi.

Candemir Günyüzü Belediyesi'ne seslendi: "Gerekeni yapın."
17 Ekim 2018 Çarşamba 16:02

Eskişehirspor neredeyse kaderine terkedilmiştir

Candemir’in ilk gündem maddesi Eskişehirspor’du. Candemir  Eskişehirspor’un mevcut durumunu değerlendirerek, “Türk sporunda Anadolu ihtilaninin öncüsü olan, trübün kültürünü oluşturan, taraftarı ve şehriyle bütünleşen Eskişehirspor nerede ise kaderine terkedilmiştir. Bugün kulübün içinde bulunduğu borç yükü taraftarın ve yönetimin kaldırabileceği durumda değildir. Bunun çözümü ise açık ve nettir. Bu borç ya yerel yönetimlerin, yada genel yönetimin desteğiyle ancak ortadan kaldırılabilir. Bu konuda siyaset yapmaya, geçmiş yönetimleri suçlamaya yada tabiri caizse top çevirmeye gerek yoktur. ESKİŞEHİRSPOR ortak sevdamız, şehrimizin en önemli markası ve siyaset üstüdür. Gereği biran önce yapılmalı, sonrasında şehrin seçilmiş ve atanmışları bir masada oturarak Eskişehirsporun geleceğini yeniden planlamalıdır. “ dedi.

Yeni ve taze bir anlayışa ihtiyaç duyulmaktadır

MHP olarak 24 Haziran seçimleri öncesinde verilmiş sözlerin arkasında olduklarını dile getiren Candemir, “İnsana doğrudan dokunan yerel yönetimlerde yeni ve taze bir anlayışa, kararlı, önünü ve geleceğini görebilen bir harekete, onurlu bir mücadeleye, ayakları yere basan, yerli ancak çağdaş bilgilerle donanmış kadrolara, ufuk açıcı, gerçekci program ve projelere ihtiyaç duyulmaktadır.” dedi. Candemir MHP Eskişehir İl Teşkilatı olarak bu konudaki çalışmalarımız hızla devam etmekte olduğunu belirterek şunları ekledi: “Gerekli çalışma ekipleri kurulmakta şehrimizin sorunlarının tespiti ve çözüm yolları ile ilgili çalışmalar hızla sürmektedir.”

Günyüzü ilçemizdeki anıt harabe halde

Candemir, Günyüzü İlçesinde bulunan Sakarya Şehitleri Saygı Anıtı’nı ziyaret ettiklerini ve karşılaştıkları manzaradan üzüntü duyduklarını; “Gönderdeki uğruna can verdiğimiz bağımsızlığımızın sembolü bayrağımızın yıpranmış hali, sökülmüş mermerler, kırılan çeşmeler, bozulmuş yollar ve kurumaya yüz tutmuş ağaçlar. Dünyada tüm toplumlar tarihlerine, şehitlerine ve onların anısına yapılan anıtlara gereken önemi vererek sahip çıkarken, Günyüzü ilçemizdeki bu anıt harabe haldedir.” sözleriyle ifade etti.

Şehitlerimize ve tarihimize büyük saygısızlık

Günyüzü Belediyesi’nin sorumsuzluğunun ve aymazlığı şehitlerimize ve tarihimize dolayısı ile Günyüzülülere büyük bir saygısızlık olduğunu dile getiren Candemir şunları ekledi: “Yaptığımız inceleme öncesi ve sonrasında sayın belediye başkanı ile görüşme isteğimiz taziye gerekçe gösterilerek kabul görmemiş. Muhterem Belediye Başkanı bize muhatap olarak şoförünü göndermiştir. Bu nezaketsizliği olay sonrası sayın AKP İl Başkanı’na bildirdik ve bu saate kadar kendisinden konu ile ilgili bir geri dönüş alamadık. “

Saygı Anıtı’na gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini vurgulayan Candemir, konuşmasını sona erdirdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.