Can yoldaşlarımız için hayvan hakları yasasını artık çıkarmalıyız

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, eski televizyon spikeri Tanem Sivar’ın kısa süre önce Bozburun’da katledilen köpekleri Pamuk ve Django’yu Meclis gündemine taşıyarak, 5 yıldır Meclis’te bekletilen Hayvan Hakları Yasası’nın bir an önce çıkartılmasını istedi.

Can yoldaşlarımız için hayvan hakları yasasını artık çıkarmalıyız
22 Kasım 2017 Çarşamba 14:08

Hükümete çağrıda bulunan Çakırözer, “Bizler artık can yoldaşlarımız hayvanlarımızın katledildiğini görmek, duymak istemiyoruz. Gelin kamuoyunun çağrısına hep birlikte kulak verelim hayvanlara yönelik kötü muamele ve istismarın önüne geçebilmek için ceza kanunlarının işletilmesi ve bu cezaların caydırıcı olmasına yönelik kanuni düzenlemeleri bir an önce hayata geçirelim” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2018 bütçesi görüşmeleri sırasında söz alan Çakırözer, hayvanların korunması konusunun söz konusu bakanlığın yetkisinde olduğunu anımsattı. Çakırözer Bozburun’da bir süre önce zehirli etle katledilen Tanem Sivar ve Edhem Dirvana’nın köpekleri Pamuk ve Django’nun durumunu Bakan Veysel Eroğlu’na anımsatarak şunları söyledi:

TASLAK 5 YILDIR MECLİS’TE BEKLİYOR

“Ne yazık ki hayvanlara yönelik şiddet uygulayanlara, eziyet edenlere ve hayvanları istismar edenlere yönelik caydırıcı cezalar verilmiyor, verilmemekte. Caydırıcı cezalar verilmediği için de toplumun neredeyse tüm katmanlarına sirayet eden bir şiddet sarmalı, sahipli ya da sahipsiz tüm hayvanlara yöneliyor. Bakın sizlere örnek Pamuk ve Django.. İki hafta önce Bozburun’da katledildiler. Hayvanlara yönelik şiddetin önüne geçebilmek için 2012 yılında sizin de girişimleriniz ve muhalefetin de katkısıyla bir taslak oluşturuldu, ancak bu taslak bir türlü Meclis Genel Kurulu’na gelemedi. Üzerinden beş yıl geçti, atılan herhangi bir adım yok. Bu noktada iktidarınız adım atmıyor ama şiddet olayları her geçen gün, maalesef, artarak devam ediyor” dedi.

VİCDANI SOMUT ADIM BEKLENİYOR

Mevcut Hayvan Hakları Kanunu’nun, hayvanlara yönelik şiddetin önüne geçilmesi için yetersiz kaldığını ve caydırıcı önlemlere ihtiyaç olduğunu belirten Çakırözer önlemler sadece hayvan severlerin değil kamuoyu vicdanının Meclis’te somut adımlar atılması beklentisi içinde olduğunu belirtti.

Çakırözer, “Bakanlık olarak bir çalışma yapıp tasarıyı Meclis Başkanlığına sevk ederseniz, bizler parti olarak katkı vermeye hazırız. Bu konuda bekleyen kanun teklifleri de var. Gelin, hayvan hakları derneklerinin, hayvan severlerin de sözlerinin dinleneceği, şeffaf bir yasa yapım süreci izleyin ve Hayvan Hakları Yasası’nı bir an önce çıkaralım” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.