ÇAKIRÖZER, ŞEHR-İ DERYA PARKI’NI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

CHP Eskişehir milletvekili Utku Çakırözer Odunpazarı Belediyesi’nden alınarak DSİ bünyesine devredilen Şehr-i Derya Parkı’nı Meclis gündemine taşıdı.

ÇAKIRÖZER, ŞEHR-İ DERYA PARKI’NI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI
19 Temmuz 2017 Çarşamba 14:20

CHP Eskişehir milletvekili Utku Çakırözer Odunpazarı Belediyesi’nden alınarak DSİ bünyesine devredilen Kanlıpınar Göleti Şehr-i Derya Parkı’nı Meclis gündemine taşıyarak,  Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanıtlaması talebiyle soru önergesi verdi. Verdiği soru önergesinde Bakanlık ve DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaları hatırlatan Çakırözer, “Odunpazarı halkı CHP’li bir belediye başkanı seçtiği için cezalandırılmak mı istenmektedir? Odunpazarı Belediyesi AKP’deyken yangın söndürme ihtiyacı yok muydu? Şehr-i Derya Parkı’nın kaderi Orman Fidanlığı’na mı benzeyecek?” diye sordu.

AKP DÖNEMİNDE BÖYLE BİR İHTİYAÇ YOK MUYDU?

Verdiği soru önergesinde, Kanlıpınar Göleti’nin ilk kez AKP’li bir Belediye Başkanı döneminde Belediyeye tahsisinin gerçekleştirildiğini hatırlatan Çakırözer, “Kanlıpınar Göleti 2010 yılında ilk defa tahsis edilirken orman yangınlarının söndürülmesi için bu gölete ihtiyaç yok muydu? Bu ihtiyaç yeni mi çıktı, yoksa 2010 yılında belediye AKP’li olduğu için önemsenmeyen ya da gündeme getirilmeyen bu ihtiyaç, şimdi Belediye CHP’ye geçtikten sonra mı gündeme geldi? Odunpazarı halkı CHP’li bir belediye başkanı seçtiği için cezalandırılmak mı istenmektedir?” dedi.

ŞEHR-İ DERYA’NIN KADERİ ORMAN FİDANLIĞI’NA BENZEMESİN?

Hazırladığı soru önergesinde, Bakanlık ve DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaları da gündeme getiren Çakırözer, “ Eğer siyasi bir maksat yok ise, tesisin Odunpazarı Belediyesi’ne tahsisi devam ederken de yangınlara müdahale için gerekli ihtiyaçlar karşılanamaz mı? Bilindiği gibi DSİ bünyesindeki Orman Fidanlığı uzun yıllardır bakımsızlık nedeniyle talan edildi, piknik masaları kaldırıldı ve şu an kaderine terk edilmiş halde yurttaşlara hizmet verememektedir. Şimdi belediyeden geri alınan Şehr-i Derya Piknik alanının da kaderi bu Orman Fidanlığı’nın kaderine mi benzeyecektir? Böyle üzücü bir sonucun yaşanmaması için ne tür önlemler almayı düşünüyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

KAFANIZDA HANGİ VAKIF VAR?

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ‘tesisin hizmet verebilmesi için ödenek gerektiği, yeterli ödeneğin gelmemesi halinde tesisin amacına uygun şekilde işletebilecek bir kurum ve vakıf gibi örgütlere devri değerlendirilebileceği’ açıklamasını da hatırlatan Çakırözer, “ Bu alanı 7 yıldır halkımızı tatmin eden başarılı bir şekilde işleten Odunpazarı Belediyesi yerine hangi kurum ya da vakıflara devredilmesi planlanmaktadır? Alanın devredileceği kurum ya da vakıfların belirlenmesinde esas alınacak kriterler ne olacaktır?” diye sordu.

O EMEKÇİLERİN KADERİ NE OLACAK?

Çakırözer, tesis bünyesinde çalışan 26 emekçinin akıbetinin ne olacağını da Bakan Veysi Eroğlu’na sorarak, “Göletin DSi’ye devri yapıldıktan sonra tesiste hizmet veren 26 emekçi kardeşimizin işlerine son mu verilecektir, bu insanlar ve ailelerinin akıbeti konusunda bir planlamanız var mıdır?” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.